Reorganizarea practicii pedagogice și titularizarea, în atenția specialiștilor Universității "Ovidius"

394
Reorganizarea practicii pedagogice și titularizarea, în atenția specialiștilor Universității

Articole de la același autor

Luna aceasta, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat cea de-a doua ediție a simpozionului „Tendințe și provocări în didactica specialității - Coordonate ale schimbării”. Potrivit directorului departamentului, prof. univ. dr. Daniela Căprioară, evenimentul a fost centrat pe două obiective fundamentale - reorganizarea practicii pedagogice și examenul de titularizare în învățământ.

„Simpozionul a promovat ideea conform căreia formarea competențelor pedagogice ale profesorilor reprezintă o modalitate concretă și durabilă pentru dezvoltarea generală a educației românești, acest demers științific urmărind optimizarea strategiei academice, de cercetare, dar și a strategiei UOC pentru studenții și absolvenți”, a declarat prof.univ.dr. Daniela Căprioară.

În cadrul atelierelor de lucru, desfășurate pe specializări, Inspectoratul Şcolar Judeţean a prezentat o serie de informaţii despre fișa de evaluare a lecției demonstrative pentru proba practică din cadrul examenului de titularizare, dar şi despre cadrul normativ al programelor de masterat didactic- potrivit reglementărilor Ministerului Educației și a standardelor în vigoare ale ARACIS, cu referire la practica pedagogică, și direcții de optimizare a practicii pedagogice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3274 secunde