Directorul RAJDP Constan┼úa, Aurelian Acsinte: "Unii angaja╚Ťi sunt ├«ntr-o stare permanent─â de lehamite"

5913
3
Regia Autonom─â Jude╚Ťean─â de Drumuri ╚Öi Poduri (RAJDP) Constan┼úa este o unitate care se afl─â ├«n subordinea Consiliului Jude╚Ťean Constan╚Ťa (CJC) ╚Öi are ├«n administrare re╚Ťeaua de drumuri jude╚Ťene. Institu┼úia are 308 angaja┼úi ┼či a intrat ├«n insolven╚Ť─â ├«nc─â de acum ╚Öapte ani, motiv pentru care s-a impus luarea unor m─âsuri at├ót ├«n privin╚Ťa reducerii cheltuielilor, c├ót ╚Öi a cre╚Öterii productivit─â╚Ťii.Drept urmare, conducerea a implementat o strategie prin care se dore╚Öte refacerea ├«ntregii re╚Ťele de drumuri jude╚Ťene, grav afectate de lipsa investi╚Ťiilor din ultimii ani. De cur├ónd, ├«ns─â, mai mul┼úi angaja┼úi au avut o pozi╚Ťie dur─â fa╚Ť─â de actuala conducere, c├ót ┼či la adresa CJC. Ce se ├«nt├ómpl─â, de fapt, la RAJDP Constan┼úa? Directorul regiei, Aurelian Acsinte, sus╚Ťine c─â dup─â implementarea organigramei ╚Öi ├«n urma unei analize am─ânun╚Ťite a constatat necesitatea unei reg├óndiri a acesteia, raportat la nevoile regiei, fapt pentru care a procedat la demararea revizuirii tuturor documentelor de reglementare. Aici ne referim la organigram─â, statul de func╚Ťii, procedurile opera╚Ťionale etc, astfel ├«nc├ót acestea s─â fie corelate at├ót ├«ntre ele, c├ót ╚Öi cu specificul activit─â╚Ťii, pentru a fi eliminate orice fel de disfunc╚Ťionalit─â╚Ťi.

ÔÇ×Principalele probleme cu care ne confrunt─âm: ├«n primul r├ónd, nu exist─â un management al documentelor, nu exist─â proceduri operative, analize financiare ┼či nu exist─â nimic digitalizat. De ce? Pentru c─â nu au fost f─âcute niciodat─â. ├Än momentul ├«n care am ├«nceput s─â fac acest lucru, eu fiind numit director abia pe 24 decembrie 2021, oamenii au considerat c─â exagerez ╚Öi este mai bine s─â func╚Ťion─âm cu registrele de un metru p─âtrat ╚Öi creionul chimic de pe vremea lui Ceau╚Öescu. ├Än plus, la RAJDP nu exist─â un control inter-managerial, totul este f─âcut pe h├órtie. Este o iner╚Ťie individual─â, ├«mp─âm├óntenit─â ╚Öi, dac─â le ar─â╚Ťi c─â lucrurile pot func╚Ťiona ╚Öi altfel, nu e┼čti privit bine, nu se poate. Am ├«nceput s─â sun chiar la Curtea de Conturi, s─â fac─â inclusiv un control, pentru c─â nu mai pot avea ├«ncredere ├«n unii angaja╚Ťi. Nu spun c─â oamenii sunt incompeten╚Ťi, dar unii sunt ├«ntr-o stare permanent─â de lehamite ┼či se pare c─â a╚Öa lucreaz─â cel mai bine. Desigur, angaja╚Ťii au cerut ╚Öi major─âri de salarii, dar eu nu sunt de acord s─â le dau, neav├ónd indicii de performan╚Ť─â reali. Mai mult dec├ót at├ót, pentru c─â sunt f─âcute ni╚Öte achizi╚Ťii pe care eu nu ├«n╚Ťeleg cum se realizeaz─â, am ├«nceput s─â fac ni╚Öte comisii de cercetare disciplinar─â, pe care eu le v─âd normale, pentru a vedea unde sunt probleme. Aten┼úie, ├«ns─â! Cercetarea disciplinar─â nu ├«nseamn─â c─â dau un om afar─â, ci c─â am depistat o gre╚Öeal─â ╚Öi trebuie ├«ndreptat─â eroarea respectiv─â, dar ace╚Öti oameni sunt apocaliptici. Dac─â le ar─â╚Ťi lumini╚Ťa de la cap─âtul tunelului, ei ├«ncearc─â s─â te conving─â, de fapt, c─â este trenulÔÇŁ, a declarat directorul, pentru ÔÇ×Cuget LiberÔÇŁ.

Ce se întâmplă cu achiziţiile?

De asemenea, afirma╚Ťiile cu privire la faptul c─â vremea este frumoas─â ╚Öi sta╚Ťia de asfalt nu este ├«nc─â pus─â ├«n func╚Ťiune ┼či c─â nu se d─â drumul documenta┼úiilor de achizi╚Ťii de piese materiale ┼či servicii sunt nefondate, precizeaz─â managerul. ÔÇ×Acestea nu numai c─â sunt nefondate, dar sunt ┼či autoincriminatorii, at├ót timp c├ót activitatea de achizi╚Ťii ├«n cadrul regiei nu se desf─â╚Öoar─â conform unei proceduri care s─â reglementeze modalitatea ╚Öi termenul de solu╚Ťionare a tuturor documentelor parte component─â a dosarului de achizi╚Ťie. Mai departe, modul de lucru genereaz─â mari ├«nt├órzieri ├«n procesul de achizi╚Ťie, relu─âri repetate de proceduri. Mai mult dec├ót at├ót - a subliniat managerul -, ├«n mod repetat documenta╚Ťiile nu con╚Ťin toate elementele obligatorii ├«n ceea ce prive╚Öte respectarea prevederilor legale sau con╚Ťin date eronate, iar procedurile sunt contestateÔÇŁ, a explicat acesta.

├Än ceea ce prive┼čte autovehiculele ┼či utilajele de construc┼úii defecte, unele dintre ele se afl─â ├«n repara┼úii, conform rapoartelor cerute ┼či ata┼čate, din anul 2020, 2021, iar cele care se afl─â ├«n repara┼úie din lunile martie, aprilie, mai nu au fost diagnosticate ├«n perioada de iarn─â ori au fost reparate cu piese ieftine, piese second- hand sau piese after market. Acsinte a ad─âugat c─â exist─â referate de necesitate din luna ianuarie ├«n privin┼úa pieselor care nu au fost achizi┼úionate nici p├ón─â ├«n prezent. De asemenea, exist─â o peti┼úie semnat─â de 44 de salaria┼úi, care semnaleaz─â diferite probleme. ÔÇ×Este interesant cum aceast─â peti┼úie a fost ├«ntocmit─â dup─â ce am ├«nceput implementarea monitoriz─ârii, evalu─ârii ┼či controlului activit─â┼úii ┼či este semnat─â exact de persoanele care fac subiectul unei comisii disciplinare aflate ├«n curs de desf─â┼čurare, persoane c─ârora li s-au solicitat rapoarte de activitate, note justificativeÔÇŁ, a completat directorul.

Mai grav, a mai spus el, la acest moment, ├«n cadrul RAJDP Constan╚Ťa, cele mai multe standarde obligatorii nu sunt implementate, iar cele c├óteva elaborate anterior necesit─â o revizuire considerabil─â. ├Än scopul de a debloca situa╚Ťia constatat─â, prin decizia directorului general a fost constituit─â, de cur├ónd, o nou─â comisie de monitorizare, coordonare ╚Öi ├«ndrumare metodologic─â a implement─ârii ╚Öi/sau dezvolt─ârii sistemului de control intern/managerial. Comentează știrea

alina
19 mai 2022
rajdp

rajdp este in faliment

Paun
7 iunie 2022
Se fura ca in codru

La cea mai mare sectie din judet, respectiv sectia Topraisar se fura agregate si motorina ca in codru. Domule director puneti tunurile pe ei ca fura motorina de zici ca au peco acasa. Stie si Politia din Topraisar si toata lumea. O sa vedeti ca deveniti eficienti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde