Vouchere de 1.900 de euro pentru cei care au casă la curte

561
Vouchere de 1.900 de euro pentru cei care au casă la curte - bani-prima-conectare-1711884153.jpeg

Articole de la același autor

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) anunță un program masiv de vouchere pentru cei care au casă la curte. Fondurile totale se ridică la 850 de milioane de lei. Potrivit explicațiilor oferite de Laurențiu Neculaescu, peste 30.000 de gospodării din România sunt deja implicate.


Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu, a oferit mai multe informații despre programul „Prima Conectare”. Este vorba despre un program finanțat din fondurile PNRR.


Fondurile totale pentru acest program se ridică la 850 de milioane de lei. Mai mult, în proiect sunt implicate 34.000 de gospodării, a explicat președintele AFM.


„Este un program rezultat din PNRR, am avut deja două sesiuni de finanțare. În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal”, a declarat Laurențiu Neculaescu pentru DCNews.


Sunt eligibile persoanele cu venituri reduse


Persoanele vizate trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie. Acestea vor beneficia de o finanțare acordată de AFM, sub formă de voucher în valoare de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.


În schimb, banii nu pot fi ceruți direct de persoanele interesate. Acestea se pot adresa operatorului de servicii de utilități publice din localitatea de domiciliu sau, după caz, operatorului regional de servicii de utilități publice.


Totodată, ghidul programului precizează că beneficiarul final al proiectului poate cere finanțare în cadrul programului „Prima Conectare” doar prin intermediul unui solicitant de finanțare, respectiv a unui operator de servicii de utilități publice sau prin operatorul regional de servicii de utilități publice.


Cei interesați să se racordeze la apă și canalizare cu bani de la stat trebuie să se adreseze companiei care furnizează astfel de servicii în localitatea de domiciliu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7607 secunde