Anunțul ministrului Energiei! Sunt vizați românii care beneficiază de vouchere de energie

374
Anunțul ministrului Energiei! Sunt vizați românii care beneficiază de vouchere de energie - card-1701715149.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Energiei vine cu informații de ultimă oră pentru românii care primesc ajutor la plata facturilor la energie. În ultimii ani, odată cu apariția mașinilor electrice, dar și cu închiderea unor capacități de producție, prețul energiei electrice a sărit în aer. Pentru a ajuta populația, guvernele au aplicat scheme de sprijin financiar.


„Preţul gazelor şi energiei electrice a scăzut faţă de vârful crizei energetice. Această schemă ne costă mai puţin. Dacă acum un an a costat la 15 miliarde de lei, anul acesta ne va costa în jur de nouă şi anul viitor, în jur de trei. De ce am insistat să păstrăm schema de compensare – plafonare, tocmai că evoluţiile în piaţa globală sunt impredictibile, e un conflict în Ucraina, e un conflict în Orientul Mijlociu, nu ştiu ce va face Iranul sau Arabia Saudită, dacă acest conflict se va extinde. 


Şi atunci decât să-i supui pe români unei presiuni, unei incertitudini din perspectiva preţului la factură e o schemă care funcţionează, e asigurat al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană pentru consumatorul român şi aproximativ cinci milioane de gospodării au plătit 35 de lei la curent electric pe lună”, a explicat Sebastian Burduja la Prima News, întrebat dacă rămâne subvenţia pentru preţul la energie.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde