Vouchere de vacanță. Românii au cumpărat sejururi de 3,8 milioane de euro

323
Vouchere de vacanță. Românii au cumpărat sejururi de 3,8 milioane de euro - mamaialitoralmediafax-1499862782.jpg

Articole de la același autor

Numai în primele patru luni ale lui 2017, românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanță în valoare de 3,8 milioane de euro, reprezentând mai mult de o treime din suma înregistrată tot anul trecut, de 10 milioane de euro. 


Însă, suma e departe de potențialul pieței, din cauza faptului că voucherele se acordă frecvent numai în sistemul privat, susțin reprezentanții agențiilor de turism.


"Există posibilitatea ca anul acesta să fie depășită suma înregistrată anul trecut, la nivel național, datorită sistemului privat. Din păcate, eșuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonanței de Urgență 46, prin care se acordă vouchere de vacanță și bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanță de cel mult de 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an", declară dr. Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).


O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate în primele luni ale anului, reprezentând aproximativ 40% din numărul voucherelor acordate tot anul 2016, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral în sezonul 2017.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7691 secunde