Voucherele de vacanţă, colacul de salvare pentru litoral 2022

639

Articole de la același autor

Deşi acordarea voucherelor de vacanţă pentru anul 2022 a fost aprobată încă de la sfârşitul anului trecut, distribuţia lor a fost amânată luni de zile. Acestea sunt aşteptate cu sufletul la gură atât de beneficiari, cât şi de către hotelieri, mai ales că au fost ridicate şi toate restricţiile impuse de pandemie.



„Amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul de «Înscrieri timpurii» pentru litoralul românesc”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România. Aceştia se plâng că birocraţia de stat sufocă iar turismul românesc, având în vedere că cei mai mulţi români îşi planifică vacanţele în această perioadă, nu peste două – trei luni.

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru personalul plătit din fonduri publice începând cu 1 ianuarie 2022, însă procedura nu este încă implementată. Sumele voucherelor de vacanţă ar fi trebuit încărcate pe cardurile angajaţilor până la ora actuală, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Exact în această perioadă se derulează campania de „Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc, prelungită până la 31 martie. „Orice zi care trece reprezintă un dezavantaj atât pentru angajaţi, care nu mai pot beneficia de ofertele speciale din această perioadă şi ar fi dorit să achiziţioneze pachete turistice cu vouchere de vacanţă, cât şi pentru agenţii de turism şi hotelieri”, a explicat reprezentantul ANAT, Traian Bădulescu.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi români îşi planifică vacanţele acum, nu peste două – trei luni. Există însă speranţe că voucherele ar putea fi distribuite în luna aprilie. „Lucrurile nu sunt clare când vor fi încărcate pe carduri aceste voucherele de vacanţă. Ele sunt prinse în buget, dar se pare că nu sunt prevăzuţi banii pentru ele, deocamdată. Din informaţiile pe care le avem, atribuirea lor ar începe în luna aprilie şi sperăm să fie aşa, pentru că este mare nevoie de ele”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Aurelian Marin, managerul agenţiei de turism Paradis – Vacanţe de Vis.

„Dacă nu vor fi date la timp, vor fi afectate rezervările!”

Acesta susţine că rezervările au fost frânate, în ultimele săptămâni, şi de situaţia conflictuală din Ucraina. „A fost întrerupt puţin fluxul de rezervări, probabil că oamenii stau şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Observăm totuşi, săptămâna aceasta, din nou un interes crescut. Din păcate, dacă nu se vor da voucherele la timp, nu va fi bine, pentru că vor fi afectate rezervările. Ideal ar fi acestea să fie distribuite în luna aprilie, maximum luna mai, astfel încât oamenii să aibă timp să se hotărască şi să facă rezervările. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de faptul că şi pentru turişti este dificil, având în vedere situaţia economică actuală, dar şi pentru hotelieri situaţia nu este bună, observând majorările de preţuri la utilităţi, din ultima perioadă. Deci este mare nevoie de aceste vouchere de vacanţă, pentru toată lumea”, a precizat Aurelian Marin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde