Vrei să duci copilul la creșă? Cum procedezi și ce bani ai de plătit

1896
Vrei să duci copilul la creșă? Cum procedezi și ce bani ai de plătit - fotofondcresa-1453829270.jpg

Articole de la același autor

Părinții constănțeni care se pregătesc să-și reia activitatea după concediul de creșterea copilului iau în calcul toate variantele de îngrijire pentru cel mic. Unii au șansa de a avea aproape și disponibili bunicii, alții vor să păstreze copilul în mediul familial și angajează acasă o bonă, dar cei mai mulți optează pentru creșe, fie că sunt de stat, fie particulare. 


Deși în creșele particulare sunt mai puțini copii, condițiile sunt comparabile cu cele din creșele de stat. Mai mult decât atât, taxa lunară este foarte mică, o mare parte din cuantumul alocației de hrană 


fiind suportat de către Consiliul Local Constanța. Și dacă vă faceți griji că nu veți găsi locuri disponibile, trebuie să știți că se primesc cereri de înscriere și în timpul anului și că sunt primiți toți copiii. 


"Pentru luna septembrie 2016, primim înscrieri în luna mai, dar, dacă sunt părinți care vor să-și aducă copilul din aprilie, de exemplu, când se termină concediul de creșterea copilului, primim înscrieri și atunci. De fapt, orice părinte a venit la noi, i-am găsit un loc. Că nu a fost într-o creșă, ci în alta, dar am primit copilul", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cezara Popescu, șeful Serviciului de Administrare Creșe din cadrul Primăriei Constanța. 


Potrivit acesteia, deși în Constanța nu sunt în prezent decât cinci creșe, iar solicitările de înscriere nu sunt deloc puține, se găsește întotdeauna loc pentru toți copiii. Conducerea Direcției Creșelor face tot posibilul pentru a accepta toate cererile și a-i ajuta pe toți părinții, mai ales că, de multe ori, sunt cazuri dificile, iar adulții au nevoie să meargă la serviciu pentru a-și putea întreține familia. 


"Chiar dacă avem mai multe solicitări, analizăm fiecare caz în parte. De obicei, nu vor toți părinții să înceapă în luna septembrie. În plus, în lunile de iarnă, frec-vența este mai redusă", a mai spus Cezara Popescu. 


Cererile pot fi depuse la sediul de pe aleea Mălinului nr. 4. Inițial, acestea pri-mesc o preaprobare, după care părinții trebuie să aducă documentele obligatorii pentru intrarea în colectivitate. 


"Părinții trebuie să aibă domiciliul stabil în Constanța și să prezinte acte prin care demonstrează că au un loc de muncă. Noi primim cererea, după care verificăm documentele. Oricum, până la urmă, noi acceptăm toți copiii. Mai sunt care nu vin tot timpul, așa că îi băgăm pe rând, câte puțini, pentru că interesul nostru este să se învețe cât mai repede la creșă", încheie șeful Creșelor Constanța. 


Hrană de cea mai bună calitate 
Din meniul zilnic al micuților fac parte carnea de curcan, carnea de vițel, fructele și legumele proaspete și lactatele locale. Meniul este diversificat, gătit în fiecare zi, fiind stabilit de un medic nutriționist, conform vârstei micuților. 


Cuantumul alocației de hrană suportat de părinți este stabilit în funcție de venitul acestora și nu depășește 4,12 lei pe zi. Consiliul Local Constanța a stabilit încă de anul trecut un cuantum al costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Serviciului Public de Administrare Creșe de 421,70 de copil, pe lună. Astfel, alocația zilnică de hrană este de 12 lei pe zi, de copil, însă contribuția părinților este considerabil mai mică, în funcție de veniturile lor. 


Astfel, pentru părinții care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat de peste 1.050 de lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 4,12 lei. Părinții care au doi sau mai mulți copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat de peste 1.050 de lei vor plăti numai 2,06 lei pe zi, de copil, iar părinții cu un singur copil și cu venituri între 338 și 1.049 de le vor plăti tot 2.06 lei pe zi, de copil. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Stire din Social : Donație pentru creșele din Constanța
Pagina a fost generata in 0.2829 secunde