Zeci de mii de constănțeni, datori vânduți la Primăria Constanța

1556
5
Zeci de mii de constănțeni, datori vânduți la Primăria Constanța - fotofondspit-1446487765.jpg

Articole de la același autor

Peste 40.000 de constănțeni riscă să se trezească cu conturile blocate sau cu popriri pe cont din cauză că au uitat să-și plătească amenzile, impozitele sau taxele locale. Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța vrea să execute din cauza datoriilor pe care le au la bugetul local.


Potrivit reprezentanților SPIT, în ultimele zile au fost trimise 40.416 somații de plată. Astfel, a fost demarată procedura de urmărire și executare silită pentru sumele neachitate în anii anteriori sau scadente la 30 septembrie 2015. Din cele peste 40.000 de somații expediate, 91 la sută, adică 36.737 sunt pentru persoane fizice, și doar 9 la sută sunt pentru persoane juridice. De asemenea, din totalul somațiilor emise, mai mult de trei sferturi - 35.414 cuprind debite cumulate din impozite, iar 5.002 reprezintă doar amenzi neplătite.


"În situația în care suma datorată nu este achitată în termen de 30 de zile de la comunicarea somației, instituția noastră va desfășura activități în vederea recu-perării debitelor prin aplicarea de popriri pe conturi, salarii, pensii și alte venituri și/sau a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale contribuabilului, după caz", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.


Mai puțini datornici decât în anii trecuți
Deși numărul datornicilor poate părea foarte mare, reprezentanții SPIT se arată, totuși, mulțumiți de numărul încasărilor, chiar dacă creșterea nu este atât de semnificativă. "Conștientizarea importanței achitării la termen a obligațiilor fiscale de către contribuabili a dus la o scădere a numărului de somații emise. Astfel, comparativ cu primul termen scadent al anului 2015, după expirarea celui de-al doilea termen, numărul de somații emise a scăzut în cazul persoanelor fizice cu 2 la sută, iar în cazul persoanelor juridice cu 70 la sută", mai precizează șeful SPIT.


Sechestru și licitații pentru recuperarea sumelor datorate
Pentru că au ignorat somațiile de plată, mii de constănțeni s-au trezit cu popriri. "În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2015 SPIT a înființat un număr de 7.823 popriri și a emis un număr de 84 procese verbale de sechestru. Dintre acestea, au fost achitate integral sumele din 24 de dosare de executare silită, iar pentru 60 de bunuri sunt continuate demersurile pentru valorificarea bunurilor sechestrate. În vederea recuperării sumelor datorate au avut deja loc cinci licitații, din care patru pentru bunuri mobile și o licitație pentru un imobil", a completat Virginia Uzun.


Comentează știrea

Florin
3 noiembrie 2015
Cea mai noua oportunitate!

Bani de acasa! In premiera nationala, am lansat super-programul prin care orice persoana poate castiga bani de acasa! Trebuie doar sa aveti calculator, conexiune la internet si cunostinte minime de lucru cu documente word si pdf. Oferta este pentru toti care doresc bani de acasa! Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

cunoscator
3 noiembrie 2015
japca

Bai spit ule vezi ca s a dat o ordonanta de guvern de stergere a penalitatilor pina in martie 2016 daca achiti pina atunci.ce rahat de popriri faceti voi abuziv? Ori autorul articolului e total in afara de subiect? Si de ce sa ti dau eu banii mei ca sa i dai tu primarie si guvern la biserici si popi scutiti de toate impozitele? Sa plateasca toata lumea, si biserica si asistatii sociali si toti tiganii pe care i a obisnuit boul de mazare la mocageala si pomana pe banii mei si ai nostri? Eeee? Cum e asta?

Adriana
3 noiembrie 2015
Oportunitate de câștig!

Oportunitate cu totul provocatoare! Pentru cei care doresc o metoda revolutionara si sigura de a castiga bani: acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti sa castigati, repede, urgent, nu dupa luni sau ani de zile! Actionati si cereti detalii mai multe la adresa de e-mail: : [email protected]

MARIAN
3 noiembrie 2015
TOT, BAI SPITULE

Bai SPITUL-e, voi credeti ca toti oamenii stau si citesc Monitorul oficial in fiecare dimineata? Ptr ce naiba sunteti pusi acolo, ca sa informati si sa atentionai contribuabilii de datoria lor fata de stat. Sunt foarte intrigat de faptul ca, fiului meu, care si-a inmatriculat o masina in iulie, nu is-a tensmis instiintare de plata ptr impozitul datorat, in schimb, te-ai mobilizat, tu SPITUL-e, si in data de 15.10.2015 ai intocmit un pV de constatare iar in data de 16.10.2015 ai intocmit o somatie care ameninta cu executarea legala si instituie si penalizari desi tu n-ai informat contribuabilul de cuantumul impozitului datorata. Stiu, o sa-mi spui ca " necunosaterea legii....." , dar faptul ca voi nu respectati aceiasi lege si nu emiteti instiintarile de plata cum se taxeaza. Voi aveti obligatii numai la inceputul anului iar noi suntem prostii care va platesc ca sa vbateti joc de noi?

coresi
3 noiembrie 2015
saracie

Primaria trebuie sa stie ca UNDE NU PUI NU AI DE UNDE LUA. Creiati locuri de munca nu servicii sezoniere in turism. Fabrici si uzine nu cluburi si baruri. Salarii mari in privat si salarii mici la stat, ca tot se freaca menta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde