Zeci de mii de lei cheltuiți pe un semafor care nu poate fi folosit

1772
Zeci de mii de lei cheltuiți pe un semafor care nu poate fi folosit - 9641b3d8fe0e9d7366c45c02518277d4.jpg
Intersecția din zona Anda este în permanență aglomerată. Nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere că toate TIR-urile care trebuie să ajungă în Portul Constanța au drept traseu Bulevardul Aurel Vlaicu și apoi strada Caraiman. În urmă cu câțiva ani, la intersecția celor două artere a fost montat un semafor; locuitorii au răsuflat ușurați, crezând că, astfel, se va circula mai bine. Semaforul respectiv a funcționat însă doar câteva luni. De atunci, indicatorul luminos fie este pe galben intermitent, fie este nefuncțional, spre nedume-rirea celor care au drum prin zonă.
Viorel Farcaș, șeful Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanța, ne-a explicat că, atunci când este în funcțiune, semaforul încurcă traficul. "Atunci când l-am pus în funcțiune, s-a creat blocaj în trafic, tocmai până pe podul de la Doraly. Sunt foarte multe TIR-uri care merg înspre sau dinspre port și timpii de semaforizare sunt insuficienți. Când au fost calculați timpii, nu ne-am gândit că o să fie așa mare blocaj. Nu ai cum să prevezi asemenea lucruri. În plus, a mai apărut și o benzinărie, după montarea semaforului și mai este un factor care îngreunează circulația", ne-a spus Viorel Farcaș.
Altfel spus, s-au cheltuit o grămadă de bani pentru un semafor care și-a dovedit… inutilitatea. Căci, trebuie precizat, semaforizarea unei in-tersecții presupune montarea unor cablurilor subterane, a unor indicatoare suspendate etc. Iar costurile se ridică la peste 20.000 de lei.
În prezent, acest semafor este ținut pe galben inter-mitent, a arătat reprezentantul primăriei, pentru a semnaliza trecerea de pietoni, având în vedere că în apropiere este și o unitate școlară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2906 secunde