La presiunea șeful ISC, Gigi Chiru

Faleza din Eforie Sud a fost reabilitată și redeschisă traficului rutier

2081
Faleza din Eforie Sud a fost reabilitată și redeschisă traficului rutier - a00bee6e4970a6842ce623858ba91d92.jpg
Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Gigi Chiru, s-a deplasat zilele trecute în Eforie Sud pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la consolidarea falezei, care stă să se prăbușească în mare.
Controlul inspectorului șef a fost determinat de numeroasele depășiri ale termenelor de finalizare a lucrărilor dar și de numeroasele sesizări primite de la turiștii deranjați de disconfort. De asemenea, numeroși agenți economici din stațiune s-au plâns că anul acesta au înregistrat vânzări foarte scăzute din cauza acestei situații care a făcut ca jumătate din falezele și plajele din oraș să fie impracticabile în plin sezon estival.
După discuții aprinse cu constructorul, Gigi Chiru a somat ca în termen de 24 de ore lucrările să fie încheiate iar traficul auto să fie redeschis începând cu ziua de sâmbătă, 17 iulie 2010, orele 16:00. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost condiționat de aplicarea unor amenzi contraven-ționale. "Dacă nu va finaliza lucrările și nu va reda traficului faleza din Eforie, voi aplica constructorului amenzi pe măsura întârzierilor înregistrate", a precizat Gigi Chiru.
Drept urmare, sâmbătă după-amiază, traficul rutier și pietonal pe faleza din Eforie Sud a fost redeschis, zona fiind imediat împânzită de turiști, spre bucuria agenților economici din zonă.
Vă reamintim că la începutul lunii iunie, o bucată din faleza din Eforie Sud, în dreptul hotelului Splendid Bech, s-a prăbușit. Atunci s-a luat decizia ca traficul să fie deviat. Primul termen de finalizare a lucrării a fost 1 iulie după care termenul a fost decalat pentru data de 10 iulie dar nici acesta nu a fost respectat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2832 secunde