"Zgardă" de 600.000 de lei pentru câinii vagabonzi

1768

Articole de la același autor

În aproximativ o lună, orașul Constanța va dispune de o biobază mobilă, așa cum
ne-a declarat Adrian Mănăstireanu, reprezentantul SC Alfmob Exim SRL, firmă care a câștigat licitația pentru gestionarea serviciului care se ocupă de câinii fără stăpân.

"În maxim o lună, va fi pus la dispoziția constănțenilor și un număr de telefon unde se vor primi apelurile de urgență. În cazul în care un constănțean descoperă pe stradă un câine rănit în urma unui accident, se poate prezenta cu el la echipa mobilă și patrupedul va primi ajutor. De asemenea, echipa mobilă poate acorda ajutor și unui câine care a fost otrăvit", precizează Adrian Mănăstireanu.
După ce i se acordă primul ajutor, timp de șapte zile câinele va sta la biobază. În cazul în care proprietarul nu-l revendică, patrupedul va fi eutanasiat și apoi incinerat. Dacă-l revendică, proprietarul va plăti costul tratamentului.
Societatea de ecarisaj mai dispune și de trei dube de teren, unde câinii ridicați de pe stradă sunt transportați în cuști.

Contract valabil patru ani
Constănțenii se plâng că în zona Pescărie (căminele studențești), Casa de Cultură, zona Dacia, în Tomis III, câinii fără stăpân s-au înmulțit îngrijorător. Nu toți sunt agresivi, recunosc oamenii, însă comportamentul patrupedelor este imprevizibil.
La rândul lui, Adrian Mănăstireanu acuză locuitorii Constanței care refuză să predea animalele hingherilor și, pe timpul cât se efectuează controlul, închid animalele în casă și apoi le redau străzii. "Nu avem acces în port și nici în marile unități din zona Industrială, de aceea nici nu putem ști care este cu aproximație numărul câinilor fără stăpân din orașul Constanța. Am făcut curat la un moment dat și, numai după două săptămâni, de pe valea portului au venit alți câini. De asemenea, patrupedele mai vin în Constanța din zona Palazu Mare și din Mamaia", precizează interlocutorul nostru.
Din punctul lui de vedere, nici soluțiile de deparazitare și castrare nu sunt legale, de vreme ce legea precizează negru pe alb: câinele poate fi revendicat sau adoptat.
Primăria Constanța, prin Direcția de Servicii Publice Deratizare și Dezinsecție, a încheiat cu SC Alfmob Exim SRL un contract de prestări servicii pe o perioadă de patru ani. Suma care va fi plătită firmei se va decide în consiliul local, însă pentru acest an firma va primi pentru serviciile prestate 600.000 lei.
Este o sumă foarte mare pe care constănțenii o vor plăti din propriul buzunar pentru a putea ieși noaptea din case fără riscul de a fi mușcați de maidanezi, pentru a putea să-și lase copiii în parc fără să se teamă că vor fi atacați de câini.
Orașul Constanța dispune de un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 360 de locuri. Cuantumul alocației de hrană pentru un câine este, pe zi, de 2,08 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8703 secunde