Ziua mondială a donatorului de sânge se sărbătorește astăzi, 14 iunie

194
Ziua mondială a donatorului de sânge se sărbătorește astăzi, 14 iunie - doneazasange-1655184947.jpg
Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an în 14 iunie. În acest an, cu prilejul Zilei mondiale a donatorului de sânge (2022), OMS face apel la oamenii din întreaga lume să doneze sânge într-un gest de solidaritate.

Sângele, produsele sanguine sigure şi transfuzia acestora reprezintă un aspect critic al îngrijirii şi al sănătăţii publice, precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe site-ul său (https://www.who.int). Acestea sunt de importanţă majoră în tratarea persoanelor care suferă de o serie de boli şi ca urmare a accidentelor, dezastrelor naturale şi conflictelor armate. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la acesta este limitat, în special în ţările cu venituri mici şi medii, unde persoanele afectate sunt mai ales în rândul femeilor şi al copiilor, deoarece aceştia tind să aibă cel mai mult nevoie de sânge, arată OMS, citată de Agerpres.

A deveni un donator de sânge voluntar este un pas simplu, dar altruist, pe care toată lumea îl poate face pentru a-şi consolida comunităţile, a sprijini sistemele locale de sănătate şi a salva vieţi, potrivit OMS.

Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.147 secunde