Israel-Hamas/ Mişcarea libaneză Hezbollah afirmă că a lansat peste 100 de rachete asupra unor poziţii israeliene

708
Israel-Hamas/ Mişcarea libaneză Hezbollah afirmă că a lansat peste 100 de rachete asupra unor poziţii israeliene - profimedia0812337758scaled-1710241392.jpg

Articole de la același autor

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a afirmat marţi că lansat "peste 100 de rachete" asupra unor poziţii militare israeliene, ca represalii la o lovitură a aviaţiei Israelului care a făcut un mort cu o zi înainte în estul Libanului, informează AFP şi Reuters.

De la începutul războiului declanşat pe 7 octombrie între Israel şi Hamas, violenţele sunt zilnice între armata israeliană şi Hezbollah, un aliat al mişcării islamiste palestiniene, iar ameninţările cu un război deschis de accentuează.

Într-un comunicat, mişcarea pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a lansat "peste o sută de rachete de tip Katiuşa" asupra a două baze militare de pe platoul ocupat Golan.

Hezbollah afirmă că a reacţionat "ca răspuns la atacuri israeliene împotriva poporului nostru, satelor şi oraşelor noastre, mai recent lângă oraşul Baalbeck, unde un cetăţean a fost ucis".

Luni seara, lovituri aeriene israeliene au făcut un mort lângă Baalbeck, în estul Libanului. Acesta este al doilea raid israelian asupra acestui bastion al Hezbollah, de la începutul ciocnirilor transfrontaliere.

Pe 26 februarie, bombardamente israeliene au lovit pentru prima dată Baalbeck, la circa 100 de kilometri de frontieră şi aproape de Siria, făcând doi morţi în rândurile Hezbollah.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2553 secunde