Israel-Hamas. SUA realizează primul transport aerian de ajutoare umanitare în Gaza, într-o operaţiune comună cu Iordania

927
Israel-Hamas. SUA realizează primul transport aerian de ajutoare umanitare în Gaza, într-o operaţiune comună cu Iordania - preda--mancare--2032024-1709401929.jpeg

Articole de la același autor

Statele Unite au realizat sâmbătă prima paraşutare de ajutoare umanitare în Gaza prin intermediul unor avioane militare care au distribuit aproximativ 38.000 de mese, potrivit Comandamentului Central al Forţelor Aeriene ale SUA.

Într-un comunicat publicat pe X, Comandamentul Central a precizat că a colaborat cu Iordania în această operaţiune, transmite EFE.

Potrivit agenţiei iordaniene de presă Petra, forţele armate iordaniene au efectuat două paraşutări cu două avioane ale Forţelor Aeriene Regale în nordul fâşiei, iar SUA au efectuat trei paraşutări în sudul enclavei. Până în prezent, Iordania a efectuat 25 de paraşutări de la începutul războiului israelian, livrând ajutoare medicale, alimentare şi de urgenţă.

Comandamentul Central al Forţelor Aeriene ale SUA a folosit trei avioane C130 pentru a lansa 66 de colete cu produse alimentare, câte 22 din fiecare avion, echivalentul a peste 38.000 de mese, potrivit presei locale. Pachetele nu au inclus apă sau provizii medicale, potrivit CNN.

Organizaţiile umanitare spun că aceste paraşutări aeriene sunt departe de a satisface nevoile de alimente şi provizii din zonă, unde peste 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea.



foto: Foto: (c) Kosay Al Nemer/REUTERS


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0155 secunde