Video Elevii au motive de bucurie! 25 de microbuze şcolare electrice, distribuite în judeţul Constanţa

6770
Elevii au motive de bucurie! 25 de microbuze şcolare electrice, distribuite în judeţul Constanţa - img20240424wa0005-1713949846.jpg
În cursul zilei de miercuri, a fost semnat contractul de furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”, finanțat în cadrul PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Contractul, în valoare de 24.122.200 lei fără TVA, a fost semnat cu Asocierea QEV TECHNOLOGIES SL în calitate de lider al asocierii și AMPERIO ENERGY SRL.

„Am făcut astăzi (n.r. miercuri) un pas important către viitorul transportului școlar în județul Constanța, semnând contractul pentru achiziționarea a 25 de microbuze electrice destinate elevilor. Este o bucurie să vedem că, după doi ani și jumătate de muncă susținută, am ajuns la momentul semnării acestui contract important. În aproximativ șase luni de zile, vehiculele vor ajunge în județ, iar elevii vor experimenta un transport școlar, ecologic, modern și sigur. Microbuzele vor deservi localitățile cu nevoi critice, acolo unde distanța către unitățile școlare este mai mare. Dar nu ne vom opri aici. Ne-am angajat să extindem rețeaua de microbuze ecologice în fiecare comunitate din județul Constanța, garantând că fiecare elev are acces la educație, indiferent de condițiile locale sau financiare. Vom continua să căutăm fonduri suplimentare, deoarece succesul acestui proiect depinde de sursele noastre de finanțare”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Obiectivul acestui proiect vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, prin furnizarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor și tinerilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, în același timp. Prin proiect, se dorește crearea unei infrastructuri școlare moderne, prin achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi la nivelul unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza județului Constanța.

Localităţile care vor beneficia de aceste microbuze electrice sunt: Deleni, Crucea, Adamclisi, Ostrov, Seimeni, Albești, Pantelimon, Lipnița, Comana, Băneasa, Gârliciu, Horia, Ciobanu, Castelu, Săcele, Cogealac, Cobadin, Ciocârlia, Limanu, Mihai Viteazu, Ion Corvin, Poarta Albă, Cogealac, Chirnogeni și Cuza Vodă. Microbuzele electrice au 16+1 locuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3334 secunde