Patru navigatori români vor să stabilească un nou record național de viteză

Adrenalină pură: 19 zile pe velier, de la Southampton la Constanța

2052
1
Patru pasionați ai yachtingului, printre care și un profesor constănțean, se pregătesc pentru marea aventură: ei vor porni cu un velier din portul Southampton (Marea Britanie) și vor ajunge la Constanța, dorind să stabilească totodată un nou record național de viteză. 


Profesorul Alexandru Micu, multiplu campion național și balcanic de yachting, în prezent cadru didactic la Universitatea Maritimă Constanța, și cei trei prieteni ai săi - Victor Fulicea (arhitect), Andrei Pop (student) și Ștefan Munteanu (regizor) - vor pleca, pe 26 octombrie, către Southampton, unde vor urca la bordul unui super-velier, pe care îl vor aduce la Constanța, într-o croazieră fără oprire care va dura - dacă toate lucrurile vor merge bine - 19 zile. 
Cei patru temerari și-au propus - și așa ambițioși cum îi știm vor și reuși! - să stabilească totodată și un nou record național de viteză pe apă pe distanța dintre cele două orașe-port. 


"Suntem o echipă de yachting pornită să stabilească un record de viteză pe un velier de curse. Ambarcațiunea are 9.99 m. Vom naviga fără motor. Fără oprire. Vom «alerga» pe un traseu de aproximativ 3.200 de mile marine. 
De partea noastră e tinerețea. Totodată experiența. Nu în ultimul rând, pasiunea. Victor, Pop și Ștefan fac parte din echipa câștigătoare a Campionatului Național de Yachting IRC în ultimele trei ediii. Iar Alex a navigat deja peste 20.000 de mile marine, neuitând nicio clipă de dublul rol de antrenor și sportiv. 
Pe velier, vom sta doi câte doi în carturi de câte șase ore, din care trei ore fiecare la timonă în timp ce colegul de cart se va ocupa cu navigația. Șase cu șase din care trei cu trei. Căpitanii de cart vor fi Victor și Alex. 
Pe ocean vom avea de trecut apele Canalului Mânecii și ale Golfului Biscaya, ape învolburate, prognoza meteo anunțând și 40 + noduri (75 km/h) în zonă. După ieșirea din Strâmtoarea Gibraltar, ne așteaptă Marea Mediterană prin dreptul Italiei și al Cretei. După Marea Egee, strâmtoarea Dardanele și marea Marmara, strâmtoarea Bosfor și Marea Neagră în sfârșit. În sfârșit de noiembrie. Când vom vedea baliza verde de marcaj din gura portului ce va apărea cu greu din Nord, când fiecare milă o să pară dublă sau triplă ca distanță, atunci vom ști sigur că am ajuns acasă în Mangalia. Portul în care Simina 2 va locui. 
Vă prezentăm Simina 2, sora mai mică a Siminei, un Elan 340, ambarcațiune gândită și trasată de arhitectul nautic Humphrey cu oceanul în fața ochilor minții. Este o ambarcațiune omologată clasa A Ocean cu reale calități de regată totodată. Velele ei laminate îi permit ca împreună cu un echipaj motivat să arunce pretenții la locul 1 în orice competiție IRC sau ORC, iar în același timp în interiorul ei dorm 7. Este un CV impresionant pentru o barcă de numai 34 de picioare (9.99 m), iar ea doar ce l-a depus în portul Mangalia pentru un job în yachting", ne-au declarat cei patru temerari. 


Ideea aducerii în țară a unei bărci de asemenea tip i-a venit lui Victor. Inițial, și-a dorit să participe în Clipper Round The World Race. Singura cursă de circumnavigare pentru amatori. 12 luni, turul pământului în ritm de cursă. Însă bugetul pentru a te înscrie depășea orice limită decentă. 
Astfel, punând în balanță diverși factori, a constatat ca același buget îi putea oferi și aventura și un velier... Inițial, găsise o barcă în Croația. Din nevoia de adrenalină, a urmat o variantă din Italia, apoi una din Spania. Deși identice, ambarcațiunile difereau într-un aspect important - distanța. 
"Învingătoare la distanță, dar și ca echipament de curse a fost Prime Cut. Unealta necesară stabilirii unui record. Sperăm ca prima tăietură a oceanului să fie îngăduitoare până când îi vom schimba numele: Simina 2. O veți putea remarca în anii următori, pe malul Mării Negre, încercând poate să se impună în fața surorii ei mai mari, Simina", au mai spus cei patru navigatori. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Sport : Pe ce ape navighează velierii de la Electrica
Miercuri, 18 Mai 2011
Stire din Sport : Yachting de poveste
Miercuri, 04 Mai 2011
Stire din Sport : "Optimiști" la debut de sezon
Pagina a fost generata in 0.5661 secunde