Velierii constănțeni au revenit pe apă

"Optimiști" la debut de sezon

1161
S-a deschis sezonul de yachting. Prima acțiune majoră înscrisă în calendarul competițional 2011 a presupus participarea unui grup de sportivi de la CSU Știința la Regata internațională de la Varna (Bulgaria), desfășurată în perioada 1-3 mai.

După o iarnă în care s-au pus la punct cu pregătirea fizică și teoretică, velierii constănțeni revin în forță în concursuri.
La primul test al anului, Regata Proles, organizată de clubul Cerno More Briz, la Varna, tinerii practicanți ai yachting-ului au câștigat două medalii, ambele de bronz, prin Geanina Chiron, la Clasa Optimist junioare, și Gabriel Răileanu, la Clasa Laser. La aceeași reuniune nautică, a participat și un echipaj la Clasa Cadet mixt, format din Mihai Chiron și Mădălina Emandi, care, deși s-a clasat pe ultimul loc, a acumulat experiență în vederea viitoarelor competiții.
***
Sportivii de la CSU Știința, dar și de la Yacht Clubul Regal Român (YCRR) și-au lansat ambarcațiunile, pe apele lacului Herăstrău, la Cupa Primăverii, concurs organizat de Asociația Municipală de Yachting și CS București, la clasele Optimist și Laser. În întrecerea "optimiștilor", Ebru Bolat, de la YCRR, s-a clasat pe locul întâi, în timp ce sportivele Științei, Geanina Chiron și Teodora Lavru, au terminat pe pozițiile a doua, respectiv a treia.
De asemenea, tot pe lacul Herăstrău, a avut loc Cupa 1 Mai, la startul căreia s-au aliniat sportivii cuburilor Electrica Constanța, pregătiți de Laurențiu Boicenco, Electrica București (antrenor, Ion Naum), Sportul Studențesc (antrenor, Liviu Doară), CSU Știința Constanța (antrenor, Dominca Micu) și, nu în ultimul rând, cei de la Yacht Club Regal Român (antrenor, Dumitru Micu).
Aceștia au participat la clasele Optimist, Laser standard, Laser radial și Laser 470, având destul de mult succes. Astfel, "optimistul" Tarkan Bolat a obținut titlul de campion, la Laser radial, primul loc a fost ocupat de Răzvan Pîslaru (Electrica București), în timp ce Mădălina Emandi și Andrei Grosu, ambii de la CSU Știința, au ocupat locurile patru, respectiv cinci. La clasa Laser 470, Iulia Fulicea și Paul Negoescu, de la Sportul Studențesc, au obținut locul întâi.
***
Zilele trecute, s-a desfășurat și examinarea, din punct de vedere teoretic, a sportivilor începători, care, în urma testelor, au obținut brevetul de timonier. Acesta le dă dreptul de a se putea înscrie în competițiile de yachting. Dintre sportivi, s-au remarcat în mod deosebit Cristian Mitoi, Ștefan Andrei și Gabriel Răileanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Decembrie 2010
Stire din Sport : Yachting în luna decembrie
Pagina a fost generata in 2.1004 secunde