Trei răsturnări spectaculoase la ultimul antrenament de yachting

"Naufragiați" pe lacul Siutghiol (galerie foto)

1983

Articole de la același autor

Profitând de vremea frumoasă, tinerii practicanți ai yachting-ului și-au armat bărcile și au ieșit pe lacul Siutghiol, pentru unul dintre ultimele antrenamente pe apă din 2010. Ședința a fost, însă, una plină de evenimente, trei ambarcațiuni răsturnându-se.

"Yachtingul este un microb mai puternic decât cancerul. Practic, de el scapi doar când mori. Spre deosebire de alte discipline, la yachting te lupți nu numai cu adversarul, ci și cu natura. Iar uneori, aceasta te pune în situații limită", ne spune profesorul Dumitru Micu, în timp ce pilotează "barca-amiral" către poligonul de antrenament.
Nu apucă, însă, să dea startul cursei-școală. "Om la apă!", strigă un mus și bombardierul se îndreap-tă către locul cu pricina. Aici, surpriză. Optimistul răsturnat era condus chiar de către antrenoarea Domnica Micu, de la CSU Știința. După câteva manevre de mare artă, barca este readusă pe linia de plutire. Și profesoara urcă la bord. Nu tremură deloc, deși a stat minute bune în apă. Noroc cu costumul neopren.
Nu trec decât 30 de secunde și semnalul SOS se aude din nou. De data aceasta, este vorba despre o ambarcațiune la Clasa Cadet, echipajul fiind alcătuit din Mădălina Emandi și Ramona Jurcă. Au efectuat o manevră greșită, velierul s-a dezechilibrat și s-a răsturnat. Profesorul Micu le recuperează pe fete. Le muștruluiește corespunzător, apoi remorchează Cadetul și-l aduce la mal.
Pornim din nou către poligonul de antrenament. În sfârșit, se dă startul. "Amiralul" stă printre copii și le strigă acestora atunci când sesizează că nu fac manevrele potrivite. Micii navigatori se descurcă însă destul de bine. Taie frumos luciul de apă, sar dintr-un bord într-altul, țin vela în vânt, fac volta ca la carte. Frații Geanina și Mihai Chiron sunt printre cei mai buni.
Finalul antrenamentului este la fel de spectaculos. În drum spre ponton, Vlad Nae se răstoarnă cu al său Optimist. Din păcate, își pierde cârma, accesoriu care costă câteva sute de euro.
Sportivii ajung cu toții la mal. Se strâng materialele, bărcile sunt cărate în hangar.
Pentru CSU Știința - cea mai mare "flotilă" din România, pregătirea pe apă s-a încheiat. Urmează perioada de iarnă, în care accentul se va pune pe fortificarea fizică și cunoașterea regulamentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Sport : "Marinari" de nota 10
Pagina a fost generata in 1.2077 secunde