Constănțenii s-au descurcat foarte bine în regata de yachting de la Balcic

"Marinari" de nota 10

1199
Velierii constănțeni s-au numărat printre protagoniștii regatei de yachting organizate în Bulgaria, cu ocazia Zilelor Orașului Balcic. Ei au urcat în șase rânduri pe podium, demonstrând un solid bagaj de cunoștințe teoretice și practice.

La startul regatei de la Balcic, în fapt un "bilateral" Bulgaria / România, s-au aliniat 22 de echipaje, 16 la Clasa Optimist și șase la Clasa Cadet. Din Constanța, au participat sportivi reprezentând Yacht Club Regal Român, Școala nr. 6 și CS Știința, iar rezultatele lor au fost foarte bune.
La Clasa Optimist seniori, titlul de campion i-a revenit lui Eduard Huțuțui, de la CS Știința, experiența constănțeanului în cursele precedente făcând diferența. Bine a navigat și Ebru Bolat, de la YCRR / Șc. nr. 6, ambarcațiunea sa terminând a doua atât la Optimist junioare mici, cât și la Optimist junioare mari. Tot la Optimist, dar la juniori, Mihai Chiron, de la CS Știința, s-a clasat pe locul trei.
La Clasa Cadet, s-a concurat în sistem Open, iar echipajul format din constănțencele Andreea Mihăescu și Teodora Lavru a încheiat competiția pe poziția a doua.
"A fost o regată desfășurată ca la carte, în apropierea Portului Turistic Balcic. Organizatorii ne-au pus la dispoziție ambarcațiuni pentru patrulare și asistență la dublarea balizelor, ceea ce ne-a permis să ne urmărim sportivii de la mică distanță. Vremea a ținut cu noi, au fost și perioade cu vânt mediu, și furtuni, marea a fost când agitată, când calmă. Astfel, sportivii au fost nevoiți să recurgă la întregul arsenal de cunoștințe teoretice și practice, s-au descurcat și au demonstrat că pregătirea din iarnă a fost una corespunzătoare", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Dumitru Micu, membru al Asociației Județene de Yachting Constanța, care a condus delegația dobrogeană la concursul de la Balcic.
Pentru velieri, week-end-ul aduce o nouă provocare: Cupa 1 Iunie, organizată, în premieră, pe lacul Techirghiol. Vor urma apoi Cupa Clubului Știința (4-6 iunie) și regata de la Rusalka (Bulgaria, 9-11 iunie), la Clasele Laser, 4,7, Radial și Standard.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4633 secunde