Prof. univ. dr. George Stănculescu, directorul CSU Știința:

"Secția de yachting, fabrică de medalii"

1966
Anul 2010 se pregătește să se încheie. Este timpul bilanțurilor, iar CSU Știința
nu face excepție de la regulă. Performanțele nu au lipsit din acest club, sportivii din secțiile de yachting, canotaj și tenis fiind medaliați în competițiile interne și internaționale.

Cele mai multe medalii din vitrina Clubului Sportiv Universitar Știința Constanța au fost aduse, anul acesta, de practicanții yachting-ului. Velierii și-au condus cu dibăcie ambarcațiunile, fiind recompensați cu aur (de 41 de ori), argint (46) și bronz (47), clasându-se pe pozițiile IV-VI în alte 20 de situații.
Dintre "comandații" de la Știința, s-au remarcat Eduard Huțuțui, Mihai Chiron și Geanina Chiron, Atena Macarov, Andrei Popescu, Ioana Lavru, Răzvan Gălățeanu sau Ionuț Surugiu, campioni în diferite competiții: Campionatul Național, Regata Balcic, Trofeul Callatis, Cupa Ziua Marinei sau Cupa Ligii Navale Române.
"Secția de yachting este una specială, o veritabilă fabrică de medalii. Sporturile nautice sunt foarte spectaculoase și au priză la generația tânără. Dispunem de o bază cu toate dotările, iar rezultatele de anul acesta au fost pe măsură", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul CSU Știința, prof. univ. dr. George Stănculescu.
Păstrându-ne în sfera sporturilor de apă, trebuie spus că și canotorii au avut spor la vâslit în 2010. Cele mai importante performanțe ale secției de canotaj au fost reușite de Laura Oprea, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de juniori de la Racice (Cehia) și cu aur la Regata Brno (Cehia) și la Campionatul Balcanic de la Kastroia (Grecia). S-au mai remarcat Lavinia Țârlea (locul IV la CM de juniori și locul I la Regata Brno), Alexandru Mardare, Ștefan Grigorescu, Iulian Buiciac, Gabriel Ștefan, Marian Prăjeanu sau Robert Dedu, toți campioni naționali de juniori.
Bilanțul pe 2010 al secției de canotaj este următorul: 28 medalii de aur, 11 de ar-
gint, 17 de bronz, 36 de clasări pe pozițiile IV-VI.
***
Nu în ultimul rând, jucătorii de tenis de la CSU Știința au avut comportări onorabile în turneele acestui an.
Edris Fetisleam (12 ani) a câștigat titluri de campion la Cupa Idu Mamaia, Cupa TTK (București), Cupa Dyadora (Timișoara) sau Cupa 1 Iunie (Ploiești), alți tenismeni de mare perspectivă fiind Alexandru Bodnariuk, Marin Bogdan, Nicu Abouriței sau Vanesa Popov.
Iată și bilanțul pe 2010 al secției de tenis: 24 medalii de aur, 11 de argint, 21 de bronz, 16 clasări pe pozițiile IV-VI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Decembrie 2010
Stire din Sport : Yachting în luna decembrie
Marţi, 07 Decembrie 2010
Stire din Sport : România, la ora de chineză
Joi, 11 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "Avem mereu probleme cu banii"
Pagina a fost generata in 1.1091 secunde