Alin Firfirică, calificat în finala de la disc, la Mondialele de la Eugene

116
Alin Firfirică, calificat în finala de la disc, la Mondialele de la Eugene - firfirica-1658145445.jpg
Sportivul român Alin Firfirică s-a calificat duminică în finala probei de aruncarea discului, din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Eugene (Oregon/SUA), cu a noua performanţă din calificări.

Firfirică, de la CSA Steaua, a reuşit în calificări cea mai bună aruncare a sa din acest sezon (65,54 m), dar a avut a noua performanţă între cei 12 atleţi calificaţi în finala programată miercuri 20 iulie.

Concursul preliminar a fost extrem de puternic, primii trei clasați aruncând peste 68 de metri! Cea mai bună aruncare din calificări i-a aparţinut lituanianului Mykolas Alekna, 19 ani, campion mondial Under-21 anul trecut, urmat de slovenul Kristjan Ceh (68,23 m), campion european Under-23 în 2019, şi de suedezul Simon Pettersson (68,11 m), vicecampion olimpic la Tokyo. Un alt suedez, Daniel Ståhl, intrat în concurs cu cea mai bună performanță a sezonului (71,47 m), s-a clasat abia al șaptelea (65,95 m).

Următoarea apariţie în concurs pentru România are loc marţi 19 iulie, în finala de la săritura în înălţime în care va evolua Daniela Stanciu, cu o performanţă de 1,93 m în calificări. Duminică, Bianca Ghelber a terminat pe locul 6 finala de la aruncarea ciocanului, aceeași performanță ca cea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.235 secunde