Vreți să aveți un zâmbet frumos? Aparatele dentare vă pot ajuta!

218
Vreți să aveți un zâmbet frumos? Aparatele dentare vă pot ajuta! - fondaparatedentare2-1658144995.jpg

Articole de la același autor

Un aparat dentar este extrem de util și ajută la corectarea problemelor dentare, cum ar fi dinții înghesuiți, dinții strâmbi sau cei care nu sunt aliniați corect. Acesta este și motivul pentru care multe persoane primesc aparat dentar în adolescență, dar trebuie să știți că și adulții beneficiază de ele. Pe măsură ce este purtat, aparatul dentar îndreaptă și aliniază dinții, astfel încât persoana respectivă să ajungă să aibă o mușcătură normală.

Așadar, scopul unui tratament cu aparat dentar (tratament ortodontic) este acela de a trata diferite afecțiuni de aliniere, înghesuire sau proeminență a dinților. Acesta ajută, de asemenea, la închiderea spațiilor dintre aceștia, astfel încât dinții de pe arcada superioară să calce corect pe cei din arcada inferioară. În acest fel, se obține o mușcătură (ocluzie) corectă, care este foarte importantă, în primul rând, pentru sănătatea orală și fizică a pacientului, iar în al doilea rând, pentru a obține un zâmbet plăcut. Rețineți că tratamentul ortodontic nu se adresează doar copiilor. Foarte multe persoane adulte au probleme cu alinierea corectă a dinților, dar în același timp cu evoluția tehnologiei și a tehnicilor din medicina stomatologică, aparatul dentar a devenit o soluție foarte eficientă la care se poate apela, indiferent de vârsta pacientului.

La ora actuală, există mai multe tipuri de aparate dentare. Cert este că, indiferent de modelul ales, acestea trebuie purtate mereu, pe toată durata tratamentului. De cele mai multe ori, aparatele sunt fixe, însă există și aparate mobile, care se pot da jos pe durata tratamentului. Oricum, pentru a afla ce tip de aparat vi se potrivește, este indicată o vizită la medicul specialist ortodont. În ceea ce privește aparatele dentare mobile, acestea sunt folosite, în special, la copii, în cazul unei înghesuiri ușoare a dinților și până la apariția danturii definitive. În ceea ce privește aparatele dentare fixe, ele pot fi montate și îndepărtate doar de către medicul specialist ortodont. Acest tip de aparat este cel mai frecvent întâlnit, dar și cel mai eficient, deoarece este capabil de a modifica poziția dinților, într-o manieră foarte precisă. Totodată, un aparat fix este alcătuit, în mare, din bracketi care se cimentează pe suprafața dinților și de un arc denumit și sârmă, de către pacienți, care trece prin mijlocul bracketilor şi care este prins cu module elastice. Cel mai frecvent tip de bracket utilizat în ortodonţie este realizat din metal, dar există şi variante din alte tipuri de materiale destinate persoanelor care îşi doresc un aparat dentar discret (bracketi transparenţi sau într-o culoare cât mai apropiată de cea a dinţilor). Apoi, mai există alignerele sau gutierele, care sunt o alternativă a aparatelor dentare fixe, fiind realizate după forma dinţilor pacientului din material plastic transparent. Indiferent de aparatul dentar ales, medicii fac câteva recomandări. „de fiecare dată, după aplicarea aparatului dentar este foarte important să mențineți o igienă dentară la fel de bună ca și înainte de aplicarea acestuia. Astfel, braketurile, arcurile, inelele sau aparatele de contenție reprezintă elemente la nivelul cărora particulele alimentare pot stagna cu ușurință, ceea ce face mai dificilă igienizarea dinților. Totodată, se recomandă un periaj atent, folosirea aței dentare și a apei de gură, cu scopul de a preveni acumularea plăcii dentare, apariția cariilor și a diferite afecțiuni ale gingiilor. În caz că întâmpinaţi probleme, apelaţi medicul dentist ”, a precizat dr. Irina Matei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4319 secunde