Alin Larion, antrenamente cu doi sportivi. "Să fim recunoscători că trăim la malul mării"

972
Alin Larion, antrenamente cu doi sportivi.

Articole de la același autor

Cadru didactic la Universitatea "Ovidius" și antrenor la Clubul Sportiv Farul Constanța, Alin Larion a declarat că a reluat pregătirea, însă doar cu doi sportivi, din cauza faptului că ceilalți șapte pe care îi are în grupă sunt din alte zone ale României și nu au putut ajunge în Constanța până la acest moment.

Alin Larion lucrează la această oră cu David Năstase și Andreea Lefcenco, doi atleți consacrați, care au șanse să cucerească noi medalii strălucitoare în viitorul apropiat.

"Aștept cu nerăbdare data de 15 iunie și să se mai relaxeze situația, pentru a putea veni și ceilalți sportivi la Constanța și pentru a putea să lucrăm împreună. Avem acces pe stadion, în cadru restrâns, iar acest lucru este îmbucurător. Deocamdată, nu am decât doi sportivi cu care lucrez - David Năstase și Andreea Lefcenco. Cei din țară își fac oricum antrenamentele individual, vorbesc cu ei în fiecare zi și sunt foarte bine.

A apărut și noul calendar competițional de atletism, care ne arată că vom merge cu competițiile mai spre finalul anului. Avem Campionatul Balcanic pe 15 septembrie și Campionatul Național la sfârșitul lunii august.

Am sportivi din Suceava, din Brăila, din București, din Tulcea, Ploiești și Borcea. Majoritatea sunt studenți. Nu pot să îi aduc, să creez probleme. Așteptăm până când totul va fi în regulă. Vom avea la București o ședință cu lotul olimpic de tineret și vom afla mai multe de la Federația Română de Atletism și COSR. Pe toată perioada pandemiei, acești copii au fost susținuți de COSR și din acest punct de vedere îmi scot pălăria în fața celor de acolo", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alin Larion.

O chestiune de neînțeles

Tehnicianul nu înțelege atitudinea Ministerului Tineretului și Sportului, care nu le dă voie sportivilor și elevilor să se antreneze. Se merge pe principiul "dacă școlile sunt închise, copiii nu au voie nici să facă sport", principiu cu care profesorul Larion nu este de acord.

"Nu îi înțeleg deloc pe cei de la Ministerul Tineretului și Sportului. Ar trebui să îi lase pe copii să se antreneze. Sportul este benefic pentru toată lumea. Vorbesc des cu președinți de federații de pe mapamond și îmi spun că, în alte țări, lucrurile au reintrat în normalitate. Se va relua fotbalul, însă fără spectatori. Este urât, fotbalul, dar și alte sporturi, nu au niciun farmec fără spectatori în tribune. Oricum lumea este expusă. Merg prin diferite centre comerciale și văd foarte mulți oameni, unii nici nu poartă mască. Unde este pericolul mai mare? Pe stadion se poate sta la 3-4 scaune distanță unul de celălalt. 


Va trece la un moment dat și această pandemie. Când va trece, ne vom da seama că s-a greșit. Ne vom da seama că nu vom mai avea sportivi. Oamenii vor fi mult mai bolnavi. Cât am stat în casă, au început să mă doară diferite părți ale corpului cu care nu am avut niciodată probleme. Am făcut cu studenții mișcare online. Am fost, anul trecut, în Coreea de Sud și erau oameni pe străzi cu măști. Ei au mai avut probleme și înainte, dar în toate parcurile erau oameni de toate vârstele care alergau. Noi nu ne dăm seama că suntem fericiți că stăm la mare, la aer curat", a adăugat Alin Larion.

Bucuria de a simți marea

Alin Larion se mândrește că este stabilit în Constanța, chiar dacă s-a născut în centrul țării, la Sibiu. Tehnicianul iubește marea, de care se bucură ori de câte ori are ocazia.

Larion a vorbit și despre problema kilogramelor în plus pe care ar putea să le acumuleze elevii săi.

"Ar trebui să fie mai multă deschidere pentru sport în Constanța. La noi, la atletism, este foarte greu, mai ales dacă un sportiv pune câteva kilograme în plus. Cei care practică săriturile trebuie să cântărească foarte puțin. Până acum, nu am avut probleme. Eu antrenez seniori și ei sunt mai conștienți de ceea ce fac. La cei mai mici, mai ales la fete, este mai greu, pentru că apar diferite probleme, dar pot fi îndreptate. Eu îi mai cert dacă mi se pare că au luat în greutate.

Mă mândresc că trăiesc la malul mării. Este o altă viață față de alte regiuni ale țării. Este superb să vezi marea, să o simți, aerul este incredibil de curat. Ar trebui să fim recunoscători", a concluzionat Alin Larion. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3595 secunde