Andreea Diana Soare, de la CS Medgidia, invitată să joace în turneul de la Wimbledon juniori U14

251
Andreea Diana Soare, de la CS Medgidia, invitată să joace în turneul de la Wimbledon juniori U14 - 1-1655815174.jpg

Articole de la același autor

Evoluţie foarte bună pentru tânăra jucătoare de tenis Andreea Diana Soare la turneul Tennis Europe U14 de la Roehampton (Londra; Anglia). Desemnată cap de serie nr. 6, sportiva legitimată la CS Medgidia a disputat finala, pierdută, scor 4-6, 0-6, în faţa britanicei Mika Stojsavljevici, o adversară redutabilă, care, în primul tur, reuşise performanţa de a o elimina pe a doua favorită, Luna Vujovic, din Serbia.

În primele două tururi, Andreea Soare a eliminat două sportive din Marea Britanie, pe Anya Mae Taylor, scor 6-4, 6-3, şi pe Leticia Romanova, scor 7-6 (1), 2-6, 6-4, în sferturile de finală a trecut de favorita nr. 3, Angelica Sara (Italia), scor 6-4, 6-3, iar în semifinale a eliminat-o chiar pe favorita nr. 1 a turneului, Veronika Sekerkova (Cehia), scor 6-3, 7-6 (1).

Graţie acestui parcurs foarte bun, Andreea Soare a primit invitaţia de a juca în turneul de la Wimbledon juniori U14.

Tot în turneul de la Roehampton, dar în concursul masculin, românul Matei Todoran a devenit campion, după ce s-a impus, în două seturi, scor 6-3, 6-1, în faţa austriacului Maximilian Heidlmair.

Cotat cu prima şansă la cucerirea trofeului, Matei Todoran a obţinut victorii categorice în toate partidele disputate, fără a ceda nici măcar un singur set: 6-2, 6-2 cu Josuha Craze (Marea Britanie), 6-3, 7-6 (6) cu Ferdinand Livet Novkrichka (Franţa), 6-2, 6-4 cu Liam Channdon (Marea Britanie), şi 6-0, 6-3 cu Svit Suljic (Slovenia), în semifinale.

Şi lui i-a fost oferită invitaţia de a juca la Wimbledon juniori U14.

XXX

Campionatul Naţional Individual de vară U12, ediţia 2022, şi-a desemnat campionii, la finalul unei săptămâni cu tenis de foarte bună calitate. Organizată de Federaţia Română de Tenis pe terenurile de la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, ediţia din acest an a fost câştigată, la simplu, de Andreea Olariu şi Patrick Bolduţ.

În finala turneului de simplu fete, s-au întâlnit favoritele nr. 2 şi 3, jucătoarea mai bine clasată, Andreea Olariu, reuşind să se impună, scor 6-2, 6-2, în faţa Mariei Pop.

În finala mică, pentru medalia de bronz, favorita nr. 1, Andreea Kurta, a câştigat, scor 6-2, 6-3, partida cu favorita nr. 4, Alexia Maria Brabete.

Şi finala de simplu a băieţilor a adus faţă în faţă doi dintre primii patru capi de serie, Patrik David Bolduţ, favorit 3, impunându-se (6-3, 6-2) în faţa lui Lucas Alexandru Milos, favoritul nr. 1.

Cap de serie nr. 5 la aceste Campionate Naţionale, David Cercel a câştigat medalia de bronz, după ce s-a impus, scor 6-2, 6-0, în finala mică jucată cu David Ioan Arcip, cap de serie nr. 4.

Sorin MIHALACHE

Foto: Federaţia Română de Tenis / frt.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0278 secunde