Liga Naţională de baschet masculin, etapa a 15-a

Andrei Oprean, evoluţie foarte bună pentru BC Athletic Neptun în duelul cu U-BT Cluj-Napoca

160
Andrei Oprean, evoluţie foarte bună pentru BC Athletic Neptun în duelul cu U-BT Cluj-Napoca - 1-1642409598.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun a fost învinsă, cu scorul de 65-79, de U-BT Cluj-Napoca, într-o partidă disputată la Sala Sporturilor, contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naţionale.

Frenetic încurajaţi din tribune de câteva sute de suporteri, „Gladiatorii din Tomis” au făcut un meci curajos contra campioanei României, încercând şi reuşind pe alocuri să facă insesizabilă diferenţa dintre nivelul echipelor.

Clujenii au rezolvat soarta întâlnirii până la pauza principală, când aveau avans pe tabelă de 20 de puncte, după ce s-au impus în sferturile unu şi doi cu 23-17, respectiv 26-12. Tot ardelenii au controlat sfertul al treilea, 17-12, pentru ca, în sfertul patru, jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu să reuşească nu numai faze de mare spectacol, ci şi să mai reducă din diferenţă, 24-13.

Andrei Oprean a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon, terminând partida cu 18 puncte, patru recuperări, trei pase decisive şi o intercepţie, pentru un indice de eficienţă de 20.

Printre principalele „arme” ale Constanţei s-a numărat şi Jakob Lowrance. Americanul a confirmat şi el perioada bună prin care trece, iar prestaţia sa individuală a fost un plus pentru echipă. De asemenea, s-a mai remarcat canadianul Adika O'Neil Peter McNeilly, cu şase recuperări.

Pentru „Gladiatorii din Tomis”, urmează încă un meci infernal de campionat, cu BC CSU Sibiu, programat miercuri, 19 ianuarie, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor.

În clasament, echipa constănţeană ocupă locul 12, cu 20 de puncte. Lideră este U-BT Cluj-Napoca (28 p).

XXX

Luni, 17 ianuarie, la sediul Federaţiei Române de Baschet, în prezenţa reprezentanţilor tuturor echipelor calificate, dar şi a conducerii federaţiei, au avut loc festivitatea de desemnare a oraşului care va găzdui turneul Final Four al Cupei României la baschet masculin, precum şi tragerea la sorţi a meciurilor din semifinale.

Echipa organizatoare a turneului final a fost desemnată SCM U Craiova, competiţia urmând să se dispute în perioada 15-17 februarie, la Sala Polivalentă.

În urma tragerii la sorţi, semifinalele Cupei României programează următoarele dispute: SCM U Craiova - CSM Galaţi şi CSO Voluntari - U-BT Cluj-Napoca.

Semifinalele se vor disputa în data de 15 februarie, în timp ce trofeul va fi decernat pe 17 februarie.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5284 secunde