Asociația Județeană de Lupte Constanța a aprobat calendarul competițional pe 2010

3065
Asociația Județeană de Lupte Constanța a aprobat calendarul competițional pe 2010 - df5b7c234f5a2171ce4655a048866c96.jpg
Asociația Județeană de Lupte Constanța a pregătit, pentru anul 2010, un calendar competițional bogat în evenimente: turnee finale de Campionate Naționale, concursuri inter-județene și acțiuni de selecție. De asemenea, capitolului investiții i se acordă o atenție specială.

Practicanții luptelor din Constanța vor avea multe ocazii de a-și demonstra valoarea anul acesta, pentru că asociația județeană de specialitate (AJL) a întocmit - și aprobat în adunarea generală - un calendar competițional atractiv.
Stagiunea va începe pe 14 aprilie, când sala IMUM Medgidia va găzdui întrecerile celei de-a șasea ediții a Memorialului "Nicolae Gheorghe" la lupte greco-romane, la întreceri urmând a fi prezenți sportivi de la cluburile constănțene și din județele învecinate.
La Mangalia, pe 15 mai, va avea loc faza județeană a Campionatului Național de lupte libere pentru copii, cadeți și juniori, iar în perioada 9-16 iunie, turneul final al CN individual de lupte libere și greco-romane pentru cadeți, unde sunt așteptați aproximativ 400 de sportivi.
La fel ca și anul trecut, plaja "Laguna" din Mangalia va deveni locul de întâlnirea al practicanților de wrestling-beach, Cupa Mangalia (inter-județeană; rezervată copiilor, cadeților și juniori) fiind planificată pentru intervalul 25-28 august.
Luptătorii nu l-au uitat pe fostul lor coleg, George Mîță, plecat mult prea devreme dintre noi, și vor concura la ediția cu numărul cinci a Memorialului, la Constanța, pe 22 și 23 octombrie.
Nu în ultimul rând, Cupa 1 Decembrie la lupte libere și greco-romane, pentru copii și cadeți, respectă frumoasa tradiție a sportivilor constănțeni, care nu stau departe de saltele nici în lunile de iarnă.
"Sperăm ca, anul acesta, sportivii noștri să câștige cât mai multe medalii în competițiile, interne și internaționale, la care vor participa. Avem speranțe ca Dorin Pîrvan, de la LPS, să meargă la Jocurile Olimpice ale cadeților. De asemenea, ne-am propus să mărim numărul partenerilor și sponsorilor, pentru că luptele au nevoie de susținere. Am colaborat foarte bine cu DSJ, directorul Elena Frîncu
ne-a sprijinit în momente importante și sunt convins că o va face și în continuare", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca.
***
Directorul executiv al AJL Constanța, prof. Ioan Giuglea, a precizat că, pe linie organizatorică, asociația își propune, pe 2010, să consolideze și să constituie, acolo unde este cazul, colective de sprijin ale secțiilor de lupte, în care pot fi atrași părinți, foști sportivi sau simpli simpatizanți.
"Vrem să îmbunătățim și situația bazei materiale, prin procurarea, cu ajutorul sponsorilor, a unei tabele electronice, a unei stații de amplificare și a unei prelate performante", a explicat profesorul Giuglea.
Nici antrenorii nu au fost uitați. Astfel, pentru tehnicieni, vor fi organizate, periodic, activități metodice, în cadrul cărora vor fi comunicate ultimele noutăți în materie de pregătire sportivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3035 secunde