Astra Giurgiu este, oficial, noua campioană a României!

69
Astra Giurgiu este, oficial, noua campioană a României! - astra-1462172605.jpg

Articole recomandate

Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României, după egalul dintre Steaua și Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1. Formația antrenată de Marius Șumudică are un avans de cinci puncte față de Steaua, cu o etapă înainte de finalul campionatului.

Steaua și Pandurii Târgu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în etapa a noua din play-out-ul Ligii I, pe Arena Națională. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a deschis scorul în minutul 60, prin golgheterul Ioan Hora, iar formația pregătită de Laurențiu Reghecampf a restabilit egalitatea, șase minute mai târziu, prin Gabriel Enache.

În urma acestui rezultat de egalitate, Astra Giurgiu a devenit noua campioană a României. Formația lui Marius Șumudică a acumulat 45 de puncte, cu cinci mai multe decât Steaua București, care mai are de disputat un singur meci, în deplasare, cu ASA Târgu Mureș.

Astra s-a aflat la conducerea campionatului din etapa a 7-a și până la final. Este primul titlu din istoria clublui pentru formația lui Marius Șumudică. Giurgiu este al 13-lea oraș care dă campioana în România, după București, Timișoara, Ploiești, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Oradea, Brașov, Reșița, Urziceni și Galați.

Titlul cucerit cu Astra Giurgiu este primul trofeu din cariera de antrenor pentru Marius Șumudică. Tehnicianul a câștigat trei trofee în tricoul echipei Rapid București, un titlu de campion în 1999 și două Cupe ale României, în 1998 și 2002.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9713 secunde