Baschet / Final Four Cupa României. CSO Voluntari va dona premiul în bani micuţei Iris

128
Baschet / Final Four Cupa României. CSO Voluntari va dona premiul în bani micuţei Iris - 1-1643899088.jpg

Articole de la același autor

La iniţiativa Federaţiei Române de Baschet, echipele participante la turneul Final Four al Cupei României - Craiova 2022 vor dona premiile în bani unor cazuri umanitare sau sociale din comunitatea pe care o reprezintă.

Câştigătoarea trofeului va primi 5.000 euro, finalista - 4.000 euro, în vreme ce învinsele din semifinale - câte 3.000 euro.

CSO Voluntari, deţinătoarea trofeului, va lupta pentru micuţa Iris.

Fetiţa s-a născut cu o boală genetică cromozomială foarte rară, „TRISOMIE PARTIALA DISTALA 7 P, 7p22.3-7p14.3”, ceea ce înseamnă ca diagnostic:

- Particularităţi craniofaciale - Ventriculomegalie progresivă, Hidrocefalie comunicantă

- Anomalii congenitale multiple - DSA moderat (un orificiu la inimă)

- Deformări ale membrelor inferioare - picior talus vertical bilateral, luxaţie bilaterală de şold de gradul IV

- Întârziere globală de dezvoltare - retard psiho-motor

- Sindrom hipoton de tip central cu hiperlaxitate ligamentară.

În acest moment, Iris este în proces de recuperare după ce a stat în aparat ghipsat din prima săptămână de viaţă până la 7 luni (schimbat periodic), operaţie la ambele glezne (refacere os Tal), operaţie la cap cu montare de shunt pentru drenarea lichidului cefalorahidian cu care va trebui să trăiască toată viaţa şi, când este necesar, să fie schimbat.

La vârsta de 1 an şi jumătate, va trebui să efectueze alte două operaţii pentru refacerea ţoldurilor, informează Federaţia Română de Baschet.

Cheltuielile totale lunare necesare recuperării sunt de aproximativ 8.000 de lei şi sunt suportate în totalitate de către părinţi.

CSO Voluntari - câştigătoarea Cupei României în ediţia precedentă - a ales să doneze micuţei Iris premiul în bani oferit echipelor participante la turneul Final Four.

Cine poate să o ajute pe micuţa Iris poate efectua o donaţie către Asociaţia Iris Curcubeu Rar, în contul RO63INGB0000999912007504.

Foto: Federaţia Română de Baschet / frbaschet.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde