O nouă performanţă de excepţie pentru LPS Constanţa

Bianca Mei-Roşu, vicecampioană mondială de juniori la tenis de masă

165
Bianca Mei-Roşu, vicecampioană mondială de juniori la tenis de masă - 26441423245111503022738132286093-1638889068.jpg

Articole de la același autor

„Laboratorul de campioni” de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” continuă să producă valori. În ciuda problemelor financiare, a pandemiei, gruparea constănţeană lansează pe bandă rulantă sportivi de perspectivă, iar ultima care bate la uşa marii performanţe este Bianca Mei-Roşu.

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Bianca Mei-Roşu, de la LPS Constanţa, a cucerit medalia de argint în proba de dublu mixt Under 15 din cadrul Campionatelor Mondiale rezervate juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia).

Avându-l coechipier pe Iulian Chiriţă, constănţeanca a disputat marea finală în compania japonezilor Sora Matsushima şi Miwa Harimoto. Duelul a început cum nu se poate mai bine pentru tricolori. Ei au preluat conducerea rapid, cu 11-6 la finalul primului set, şi au sperat că pot obţine titlul mondial. Totuşi, niponii au accelerat şi au câştigat următoarele trei seturi, pentru 3-1.

România a mai obţinut alte trei de bronz la Mondialele de juniori din Portugalia.

La Under-19, în proba masculină de dublu, Darius Movileanu şi Eduard Ionescu au rămas cu medalia de bronz, după ce au fost învinşi, cu scorul de 1-3, în semifinale, de cuplul Csaba Andras (Ungaria) / Ivor Ban (Croaţia).

Tot cu bronz a rămas şi perechea Iulian Chiriţă / Dragoş Bujor, în proba masculină de dublu la Under-15, tricolorii cedând în semifinale, după o partidă de mare luptă, scor 2-3, în faţa de ruşilor Ilia Koniuhov şi Roman Vinogradov.

Cea de-a treia medalie de bronz fusese cucerită de echipa feminină U19, învinsă de SUA în semifinale.

La Under-19, Darius Movileanu s-a calificat în sferturile probei masculine de simplu, după 4-2 în optimi cu italianul Andrea Puppo, iar Samuel Kulczycki, din Polonia, îi va fi următorul adversar. În schimb, Eduard Ionescu n-a putut depăşi faza optimilor, fiind eliminat, scor 3-4, de iranianul Navid Shams.

La simplu feminin, Ioana Sîngeorzan s-a impus, cu scorul de 4-2, în faţa unei jucătoare din India, Diya Chitale, şi o va înfrunta în sferturi pe japoneza Miyu Kihara.

La Under-15, ambii reprezentanţi ai României au pierdut în optimi la simplu masculin. Dragoş Bujor a fost învins de Milosz Redzimski (Polonia), scor 2-4, iar Iulian Chiriţă a fost eliminat de japonezul Sora Matsushima, scor 3-4.

La feminin, Bianca Mei-Roşu s-a calificat în sferturi, unde o va înfrunta pe Suhana Saini (India), după 4-2 cu Dominika Wiltschkova (Slovacia).

XXX

România participă cu 12 sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă rezervat juniorilor, turneu găzduit, între 2 şi 8 decembrie, la Vila Nova de Gaia.

Antrenori sunt Viorel Filimon, Anamaria Sebe, ambii din Constanţa, Mădălin Ionaşcu şi Emilian Bulbuc.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / World Table Tennis

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2901 secunde