Campioana României la oină, Frontiera Tomis, participă la Cupa Federaţiei - 90 de ani

260
Campioana României la oină, Frontiera Tomis, participă la Cupa Federaţiei - 90 de ani - 1-1664273026.jpg

Articole de la același autor

Un nou regal oinistic pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. Federaţia Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, organizează Cupa Federaţiei - 90 de ani, atât la feminin cât şi la masculin.

Întrecerile Cupei Federaţiei - 90 de ani sunt organizate de Federaţia Română de Oină, în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Rugby şi Complexul Sportiv Naţional „Arcul de Triumf”.

Finalele competiţiilor se vor desfăşura duminică, 2 octombrie, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, după următorul program: ora 11.00, finala la feminin; ora 12.00, finala la masculin.

Federaţia Română de Oină a fost înfiinţată în anul 1932, anul acesta aniversând 90 de ani de existenţă, fiind una dintre cele mai vechi federaţii sportive din România. Anterior înfiinţării federaţiei, activitatea la nivel naţional, pe linie de oină, a fost coordonată de Comisia de Oină, una dintre cele 13 structuri care compuneau Federaţia Societăţilor Sportive din România (FSSR), structură înfiinţată în luna decembrie a anului 1912, cu sediul central în Bucureşti şi transformată, ulterior, în Ministerul Sportului.

La competiţia feminină, vor participa patru echipe: CS Dacia Mioveni 2012 (judeţul Argeş), CS Galicea Mare (judeţul Dolj), CS Avântul Frasin (judeţul Suceava) şi CSM Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), în timp ce, la masculin, vor fi la start şase echipe: campioana ACS Frontiera Tomis (judeţul Constanţa), CSM Olteniţa (judeţul Călăraşi), CSM Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), CS Izvorul Chiuieşti (judeţul Cluj), CS Hoina Craiova (judeţul Dolj) şi CS Victoria Surdila-Greci (judeţul Brăila).

Meciurile de calificare pentru finalele ambelor competiţii vor avea loc pe stadionul din Complexul Sportiv „Sydney 2000” al COSR de la Izvorani, în data de 1 octombrie, între orele 9.00-14.00. Finalele sunt programate pe 2 octombrie, de la ora 11.00, la stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

XXX

„Prin acest eveniment, Federaţia Română de Oină îşi propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane cu ceea ce înseamnă oina şi mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar şi tradiţie.

Mă bucur să văd alături de noi, în organizarea acestui eveniment, cele mai importante instituţii care gestionează sportul românesc: Ministerul Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, cărora le mulţumesc încă o dată şi pe această cale.

De asemenea, apreciez sprijinul constant primit din partea Federaţiei Române de Rugby în activitatea noastră de dezvoltare a sportului naţional, oina. În acelaşi timp, implicarea Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism şi Proedus, în promovarea evenimentului, ne dă speranţe că oina se va dezvolta şi la nivelul capitalei”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde