Campionii se decid pe litoral! Vineri, start al evenimentului 4V Rally Raid România

269
Campionii se decid pe litoral! Vineri, start al evenimentului 4V Rally Raid România - 1-1665664459.jpg

Articole de la același autor

Aşteptarea se apropie de sfârşit pentru pasionaţii sporturilor cu motor din Constanţa şi nu numai. Vineri, 14 octombrie, debutează oficial evenimentul 4V Rally Raid România, care va decide campionii din acest sezon competiţional de Rally Raid la toate clasele: auto, moto, SSV şi QUAD.

Timp de trei zile, Constanţa va deveni cartierul general pentru cei aproape 70 de concurenţi care se vor alinia la startul de sâmbătă, 15 octombrie, din parcarea Hotelului Oxford. Alături de ei, se vor afla mecanici, oficiali din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, ai Federaţiei Române de Motociclism şi organizatori.

Până la startul celor două zile de concurs, în acelaşi loc va funcţiona şi cartierul general al întrecerii, unde vor avea loc înscrierile, verificările şi şedinţele tehnice. Tot aici, constănţenii pasionaţi de adrenalină vor putea admira maşinile şi vehiculele de concurs, vor putea sta de vorbă cu concurenţii şi vor avea astfel ocazia de a pătrunde în lumea rally raid-ului. Cei mai norocoşi dintre ei vor avea inclusiv şansa de a încerca pe viu o parte din emoţiile pe care le trăiesc concurenţii pe parcursul unei curse.

La fel ca şi la evenimentele anterioare organizate de către Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport, la linia de start vor fi prezenţi cei mai buni practicanţi de rally raid din România. Competiţia se bucură de o prezenţă internaţională numeroasă, printre participanţi regăsindu-se Frantisek Machacek, Jakub Koutnik, echipaj de renume din Cehia, şi Tomasz Bialkowski, Darek Baskiewicz, campioni europeni din Polonia.

În afara întrecerii pentru stabilirea ierarhiei finale la fiecare clasă în parte, la categoriile profesionişti, open şi promo, cea mai marea „bătălie“ se va duce în clasamentul general al Campionatului Naţional de Rally Raid. Anunţată iniţial drept o întrecere în trei, prin prisma punctelor acumulate în etapele precedente, disputa pentru primul loc se va duce între Ferenc Fodor, de la clasa Moto, actualul lider al clasamentului general, şi echipajul de la clasa SSV format din Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha, deţinătorii titlului după succesul de anul trecut, tot de la Constanţa. Cel de-al treilea pilot cu şanse mari la titlu, Ionuţ Florea, nu este prezent de această dată la Constanţa, deoarece reprezintă România în clasificările la faimoasa competiţie Dakar.

Potrivit programului, în cele două zile de întreceri, concurenţii vor avea de parcurs două trasee care vor însuma aproape 500 de kilometri. Sâmbătă, aceştia vor pleca din parcarea Hotelului Oxford, urmând ca întrecerea să se desfăşoare pe aproximativ 220 de kilometri, iar duminică, vor avea de străbătut un traseu de aproximativ 200 de kilometri. La linia de final, vor fi întâmpinaţi de către organizatori şi vor primi şi primele medalii, cele de Finisher. Decernarea premiilor va avea loc seara, la hotelul Oxford.

XXX

4V Rally Raid România atrage şi prin varietatea de vehicule care participă în competiţie. La categoria auto, concurează maşini 4x4 special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto şi SSV sunt formate din pilot și copilot. La categoriile moto şi QUAD, se concurează pe motociclete şi ATV-uri conduse de o singură persoană.

Foto: Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3649 secunde