Preliminariile EURO 2022 la handbal masculin

Când nici pe Kosovo nu o mai putem bate…

218
Când nici pe Kosovo nu o mai putem bate… - cand-1615480472.jpg

Articole de la același autor

Naţionala masculină de handbal a României a irosit șansa unei victorii importante în cursa pentru EURO 2022, terminând la egalitate, scor 23-23, partida susţinută, la Priştina, în compania reprezentativei statului Kosovo.

Echipa antrenată de Rareș Fortuneanu a făcut o primă repriză foarte bună, a avut la pauză avantaj consistent, de cinci goluri, 14-9, şi, după cum decurgea jocul, se părea că România se va impune fără probleme. O falsă impresie, pentru că, în partea a doua a jocului, tricolorii n-au mai ţinut ritmul, iar gazdele au revenit.

Tabela a indicat egalitate, 18-18, în min. 46, România s-a desprins din nou, 21-18 (min. 51), însă a urmat o nouă perioadă de cădere inexplicabilă a echipei noastre şi Kosovo a reuşit ceva de domeniul SF-ului: să preia conducerea, 23-22, în min. 57. Dumitriu a egalat în penultimul minut, iar la 23-23, kosovarii au avut atacul, doar lipsa lor de experienţă salvând naţionala României de un eşec istoric.

Portarul Daniel Vasile, de la HC Dobrogea Sud, a intrat după pauză, în locul titularului Mihai Popescu, și a avut câteva intervenții bune, mai ales la ultimul atac kosovar, când a reușit să mențină neperforată poarta. Convocat în premieră la naționala de seniori, Gabi Ilie (HC Dobrogea Sud) a făcut și el parte din lotul tricolor.

Aşadar, tricolorii se întorc doar cu un punct de la Priştina, ceea ce ar putea să îi coste foarte mult în lupta pentru calificare. Duminică, 14 martie, de la ora 18.00, România şi Kosovo se vor întâlni din nou, de data aceasta la Sala Polivalentă din București.

După trei etape, Suedia este liderul Grupei a VIII-a preliminare, cu 6 puncte, urmată de România (3 puncte), Muntenegru (2 puncte) şi Kosovo (1 punct). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3073 secunde