Canotaj / Alte şase echipaje româneşti, calificate în finalele Campionatelor Mondiale de la Racice

150
Canotaj / Alte şase echipaje româneşti, calificate în finalele Campionatelor Mondiale de la Racice - 1-1663851450.jpg
Şase echipaje româneşti s-au calificat, joi, 22 septembrie, în finalele Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia).

Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară) a câştigat prima semifinală, fiind urmată de olandeza Martine Veldhuis şi de sud-africana Kirten Mccann, calificate de asemenea în finala de vineri.

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, în barca de dublu rame fără cârmaci, s-au impus în prima semifinală şi au acces în finala de sâmbătă, alături de Olanda şi de Croaţia, în timp ce Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au ocupat locul secund în prima semifinală, fiind devansaţi de Marea Britanie, dar s-au calificat în finala de sâmbătă alături de Noua Zeelandă, informează Federaţia Română de Canotaj.

Barca feminină de patru rame fără cârmaci, în componenţa Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu şi Roxana Anghel, s-a clasat pe locul doi în a doua semifinală, devansată de Olanda, dar a prins finala de sâmbătă alături de Australia.

Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Forin Lehaci - a ocupat locul secund în prima semifinală, fiind întrecut de Olanda, dar a ajuns în finală alături de Elveţia. Tot în finala de sâmbătă s-a calificat şi echipajul masculin de patru vâsle - Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache -, după ce a ocupat locul doi în a doua semifinală, fiind întrecut doar de Polonia. Locul al treilea, ultimul care asigura accesul în finală, a revenit Olandei.

Reamintim că ambarcaţiunea de 8+1 a României, compusă din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu, este calificată încă de marţi în finala prevăzută pentru duminică, iar campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle, vor concura vineri în semifinale, în aceeaşi zi urmând să participe echipajul masculin de 8+1 al României în recalificări.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Canotaj / @balintczucz & @benceszlovak 

Pagina a fost generata in 0.9114 secunde