Canotorii de la CSM Constanţa, rezultate remarcabile la Mondialele de juniori

56101
Canotorii de la CSM Constanţa, rezultate remarcabile la Mondialele de juniori - fond-canotaj-rugby-1691314150.jpg
În cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj pentru juniori (Under-19) de la Paris, sportivii de la CSM Constanța au avut evoluții remarcabile, câștigând trei medalii, dintre care una de aur și două de bronz.

Sergiu Anfimov de la CSM Constanța este campion mondial, alături de colegii săi din echipajul de patru rame, Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu și Constantin Flocea.

Medalie de bronz a câștigat echipajul de 8+1 feminin din care a făcut parte Irina Despa de la CSM Constanța și tot medalie de bronz a obținut echipajul de 8+1 masculin, în componența căruia s-au aflat și doi canotori ai clubului nostru, Constantin Filip și Darius Simion.

Echipajul de 8+1 feminin (Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi şi Irina Despa), cronometrat cu timpul de 06 min 26 sec 14/100, devansat de Marea Britanie (06:26.00) şi Germania (06:26.09), într-o finală foarte strânsă, în care primele patru clasate au fost despărţite de 24 de sutimi.

Echipajul masculin 8+1 (Antonel Avăcăriţei, Silviu-George Elenes, Ştefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Taşcă, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş, Alexandru Nedelcu) medaliat cu bronz (05:52.21), primele două poziţii fiind ocupate de Marea Britanie şi Germania.

Mondialele de canotaj pentru juniori de la Paris au început cu o zi mai târziu, din cauza vremii nefavorabile. România participă cu opt echipaje la competiţie.

Şi rugbyştii constănţeni au ţinut steagul sus

În cadrul primei etape din Campionatul Național de rugby în 7, care s-a desfășurat sâmbătă la București, pe terenurile de la Parcul Copilului, echipa CSM Constanța a reușit meciuri spectaculoase, calificându-se în rândul celor mai bune opt formații din țară în grupa Elită.

În acestă etapă, nu s-au acordat puncte, clasamentul având rolul de a departaja echipele.

Formația noastră antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir a câștigat trei meciuri din cele patru jucate și s-a clasat pe locul al treilea, câștigând finala mică.

CSM Constanța a câștigat grupa a 2-a, după două victorii clare, 26-5 cu Grivița București și 48-7 cu CSU Phoenix Brașov.

A urmat meciul din semifinale cu Rapid București, în care formația noastră a condus la pauză cu 12-5, dar pe final, adversarii s-au impus cu 19-12.

În finala mică, echipa CSM Constanța s-a mobilizat și a reușit o victorie importantă în fața campioanei de anul trecut, Universitatea Cluj cu 26-24.

La încheierea turneului, antrenorul Radu Nicolae Mocanu a declarat: „Am făcut meciuri bune la București și ne-am îndeplinit obiectivul, calificarea în Campionatul Național Elită. Trebuie să o luăm pas cu pas și să ne concentrăm pe jocurile care urmează. Încep meciurile din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, sâmbătă, 12 august, întâlnim în deplasare pe CSM Galați și vrem să câștigăm”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2854 secunde