Ce se ascunde în spatele falimentului CS Tomis?

674
2

Administrația locală a găsit soluția pentru salvarea echipei de handbal feminin a Constanței: fuzionarea cu secția de handbal a Universității Maritime Constanța - Clubul Sportiv Universitar Neptun. În perioada imediat următoare, se vor stabili termenii preluării echipei de către noul club și, cu avizul Federației Române de Handbal, noua echipă va prelua locul Tomisului pe prima scenă a handbalului feminin românesc.
Această informație a fost postată pe site-ul clubului CS Tomis, necunoscătorii fenomenului vor exclama "Bravo, s-a reușit salvarea handbalului!", dar lucrurile nu par a fi chiar așa de clare. Vom urmări cu mare atenție transferul de la CS Tomis și sperăm ca, la capătul incursiunii, să nu descoperim că interesul este unul strict legat de patrimoniu…

La ultima ședință a CJC, de joi, grupul de consilieri județeni PDL s-a abținut de la adoptarea Proiectului de hotărâre nr. 29 privind emiterea acordului Consiliului Județean Constanța în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern pentru transmiterea bazei sportive "Hidrotehnica" Constanța din administrarea ANST în cea a Consiliului Județean Constanța.
"Apreciem că succesiunea recentă de evenimente - falimentul clubului de handbal feminin CS Tomis, provocat prin nepăsarea deliberată a actualei conduceri a Consiliului Județean Constanța și prin activitatea dubioasă a Fundației pentru promovarea sportului constănțean, solicitarea de transmitere a bazei sportive Hidrotehnica în adminis-trarea CJC și alocarea unei sume substanțiale secției de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universității Maritime Constanța - nu este deloc întâm-plătoare, fiind dominată de conotații subterane. Ciudată este deschiderea conducerii Consiliului Județean de a prelua această bază în administrare, în condițiile în care acest lucru presupune cheltuieli substanțiale de întreținere și reparații, iar astăzi (n.r. - joi) s-a decis retragerea din patru structuri europene tocmai pe motiv de lipsă a fondurilor necesare achitării obligațiilor financiare ce decurgeau din această calitate. Suspectăm că rapiditatea cu care s-au succedat evenimentele menționate ascunde un interes întunecat, în special în ceea ce privește preluarea bazei Hidrotehnica de către CJC, care, probabil, este doar un intermediar către destinatarul final.
De asemenea, Proiectul de hotărâre nr. 37, privind alocarea unei sume Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universității Maritime Constanța - secția de handbal feminin, demonstrează fără echivoc faptul că, în falimentul CS Tomis, un rol foarte important l-a jucat actuala conducere a CJC, dublat de activitatea Fundației de promovare a sportului constănțean.
În perioada iunie 2008 - iulie 2011, Consiliul Județean a alocat în total suma de 475.000 lei susținerii activității sportive a CS Tomis, iar acum, dintr-un singur condei, s-au alocat 500.000 lei pentru susținerea secției de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universității Maritime. Doar cine nu vrea nu vede tratamentul discriminatoriu și rău intenționat la care a fost supus Clubul Sportiv Tomis în ultimii trei ani, în antiteză cu generozitatea cu care au fost tratate celelalte cluburi sportive - handbal masculin, volei feminin și masculin, rugby", se arată în comunicatul de presă transmis de PDL Constanța.



Comentează știrea

europeanu
30 iulie 2011
Hotii pe fata

E vizibil de la o posta.Porcul spondilozat vrea sa fure patrimoniul Hidrotehnicii.Nu interese intunecate ii lasa pe hoti sa fure in continuare ci inactivitatea voita a unei justitii super corupte.Ar fi pacat sa scape de puscarie.Mare pacat.

Nicu
30 iulie 2011
La UMC, de ce?

Ce treaba au cei de la UMC cu hanbalul feminin? Lor le trebuie arme, pusti, pistoale si autoaparare, contra piratilor. Inteleg sa preia UMC o flota de yacht-uri, de canoe si barci de 10+1, dar ce au in comun cu handbalul? Joaca studentii lor asa ceva? Sau iar are rectorul Panait o afacere cu cineva si nu mai stie de unde sa faca rost de bani, are obligatii la CJC? Ca altfel nu se explica de ce acolo si nu la facultatea de sport de la Ovidiu.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4926 secunde