Constanța, gazda sporturilor tradiționale europene

188

Articole de la același autor

În perioada 30 aprilie - 3 mai, Federația Română de Oină, în parteneriat cu Asociația Jocurilor Antice din Italia, Asociația Europeană a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale, Federația Teritorială Castilla și Leon de lupte tradiționale și Institutul de Etnologie și Folclor din cadrul Academiei Bulgare de Știință, organizează, la Constanța, prima întâlnire din cadrul proiectului cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene "Lupte Tradiționale, Cultura Noastră: Stabilirea rețelor în sud-estul Europei". 


Scopul proiectului este acela de a promova și dezvolta sporturile și jocurile tradiționale europene prin crearea de rețele transnaționale în domeniul sportului și al culturii. Mai mult, în cadrul proiectului se dorește cercetarea, conservarea și descoperirea de noi sporturi tradiționale. În același timp, se dorește promovarea activităților de voluntariat în sport, împreună cu incluziunea socială, oportunitățile egale și conștientizarea importanței activității fizice care favorizează sănătatea prin participarea sporită și accesul egal la "Sportul pentru Toți". 


"Proiectul își propune să sporească gradul de conștientizare a importanței sporturilor tradiționale ca instrument de educație, incluziune socială și transmiterea patrimoniului cultural", a declarat președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre. 


Activitatea va consta în participarea la competiții de lupte tradiționale care se practică în Dobrogea și organizarea unui seminar în care vor fi prezente aspecte ale luptelor tradiționale la nivel european.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8288 secunde