Oina a ajuns în Italia! Steagul tricolor, la Festivalul Tocati de la Verona

234

Articole de la același autor

Oina, sportul nostru național, a avut parte de o promovare extraordinară în Italia, la Verona, oraș care a găzduit, zilele trecute, celebrul Festival Tocati ("E rândul tău!"). 


O delegația tricoloră, condusă de președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, s-a aflat printre norocoșii participanți la Festivalul Tocati, cu scopul de a duce spiritul sportului nostru național și în acest colț al lumii. 


"La sediul Asociației Jocurilor Antice din Verona, am purtat discuții cu oficialii italieni, legate de prezența României la acest festival, anul viitor, în calitate de oaspete de onoare! O mare realizare, având în vedere că este ediție aniver-sară - 15. Suntem susținuți de conducerea asociației, precum și de doamna Claudia Zlatov (președinte al comunității de români din Verona, structură cu peste 10.000 de membri), cea care promovează tradițiile românești în regiunea Veneto! Așadar, începe munca pentru pregătirea participării la festival! Acolo va fi prezentată România din punct de vedere al jocurilor și sporturilor tradiționale, cultură, turism, folclor etc.", a declarat boss-ul FR de Oină. 


Cu această ocazie, președintele Nico-lae Dobre s-a întâlnit cu o serie de prieteni ai oinei din Italia, precum Paolo Avigo și Simona Puggioni, președinte, respectiv secretar general al Asociașiei Jocurilor Antice din Verona, organizatorii evenimentului, dar și cu președintele Asociației Europene a Sporturilor și Jocurilor Tradiționale, Guy Jaoen, unul dintre cei mai importanți susținători ai oinei la nivel european. 


La Verona, au mai fost prezenți și Gigel Sava, primarul comunei Horia (județul Constanța), membru al Biroului Federal al FRO, Robert Răducescu, președintele Asociației Românilor din Lombardia, o comunitate cu zeci de mii de români, dar și echipa de țurcă din Maramureș! 


Steagul tricolor care a fluturat pe meleaguri italiene s-a întors în România pentru a participa la o altă acțiune de promovare a oinei, desfășurată, marți, pe plaja Cleopatra din Mamaia. 


Componenții echipelor ACS Frontiera Tomis Constanta și Spicu Horia au fost protagoniștii unei demonstrații de oină organizate la solicitarea fostei gimnaste germane Elena Horn, în prezent reporter la Spiegel TV Wissen. Aceasta realizează un material documentar despre România și a insistat să filmeze și oina, deși condițiile meteo erau nefavorabile! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde