Constanța, punctul de plecare al Asociației Române a Sporturilor și Jocurilor Tradiționale

164

Articole de la același autor

În perioada 30 aprilie - 3 mai, Constanța a găzduit prima întâlnire din cadrul proiectului "Lupte Tradiționale, cultura noastră: Stabilirea rețelelor în sud-estul Europei", cofinanțat prin proiectul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Întrunirea a fost organizată de către Federația Române de Oină, în parteneriat cu Asociația Jocurilor Antice din Italia, Asociația Europeană a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale, Federația Teritorială Castillia și Leon de lupte tradiționale și Institutul de Etnologie și Folclor din cadrul Academiei Bulgare de Știință.

"Suntem conștienți că dacă jocurile și sporturile tradiționale nu se organizează la un nivel minim, unicul viitor care ne așteaptă este dispariția. Ele fac parte din cultura noastră și ar fi păcat să ne pierdem o parte din istorie", a declarat Guy Jaouen, președinte al Asociației Europene a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale.

Proiectul dorește formarea unui algoritm de pași, pentru a putea fi urmați de cei care doresc să reînvie și alte jocuri și sporturi la nivel european. De asemenea, pentru dezvoltarea acestor sporturi la nivel național, la Constanța a luat ființă Asociația Română a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale.

"Structura este una națională și ne punem mari speranțe în ea. Proiectul își dorește să sporească gradul de conștientizare a importanței sporturilor tradiționale ca instrument de educație. Avem în plan organizarea unor astfel de festivaluri, atât la Constanța, cât și în alte orașe ale țării", a declarat președintele FR de Oină, Nicolae Dobre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5913 secunde