Constanţa va avea echipă de volei feminin în prima ligă. CSM a promovat

16619
Constanţa va avea echipă de volei feminin în prima ligă. CSM a promovat - fond-volei-promovare-1684059713.jpg

Articole de la același autor

Moment istoric pentru voleiul feminin de la malul mării. După 10 ani, orașul Constanța va avea o reprezentantă în elita voleiului românesc. CSM Constanța promovează în Divizia A1 după o a doua victorie obținută la Turneul de Promovare de la Brașov. Astfel, la capătul primului sezon în Divizia A2, CSM Constanța promovează pe prima scenă a voleiului românesc.

Fetele de la CSM Constanţa au obținut cea de-a doua victorie în Turneul de Promovare de la Brașov, scor 3-0 (25-17, 25-17, 25-15) cu CSU Hygienium Galați.

Echipa antrenată de Florin Voinea și Radu Began a fost net superioară și a arătat ca o echipă de top, pregătită să se bată în viitorul apropiat cu forțele campionatului.

Au evoluat: Marilena Puică 11 puncte, Diana Milea 10p, Bianca Manolachi 10p, Loredana Hodorogea 8p, Doina Cojocaru 4p, Iulia Matanie 4p, Alexia Ruci 2p, Mihaela Otcuparu 1p, Maria Știrbu, Denisa Dumitru, Teodora Iancu, Andreea Mincă, Nicole Toma.

În decurs de șase ani, cuplul de antrenori Florin Voinea - Radu Began a promovat două echipe în Divizia A1, cu una ajungând până în CEV Challenge Cup, iar acum, la capătul unui sezon, ducând pe CSM Constanța pe prima scenă a voleiului românesc feminin.

CS Volei 2004 Constanţa, o amintire rămasă în mintea tuturor

Spuneam în rândurile de mai sus că CSM Constanţa a promovat în prima ligă şi astfel oraşul de la malul mării va avea o reprezentantă pe prima scenă a voleiului românesc după 10 ani.

Ultima echipă a Constanţei care a evoluat în Divizia A a fost CS Volei 2004 Constanţa.

Echipa pregătită pe atunci de impunătorul antrenor Darko Zakoc făcea furori în campionatul intern, dar şi în cupele europene.

Ne amintim de meciul fabulos pe care l-au făcut „Sirenele” în Sala Sporturilor din Constanţa cu Galatasaray Istanbul, moment în care suporterii turcilor au creat o atmosferă incendiară.

Jucătoare ca Ekaterina Zakreuskaya, Claudia Gavrilescu sau Diana Calotă erau iubite la Constanţa.

Acum nu ne rămâne decât să sperăm că echipa celor de la CSM Constanţa va călca pe urmele jucătoarelor de acum 10 ani. Vor fi meciuri spectaculoase, cu siguranţă, în Sala Sporturilor din Constanţa şi, ce este cel mai important, faptul că publicul de la malul mării poate vedea la Constanţa volei feminin.

Aşadar, din sezonul viitor Constanţa va avea două echipe în primele ligi ale voleiului românesc, pentru că şi echipa băieţilor s-a menţinut în această stagiune între cele mai bune din ţară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7059 secunde