Voleiul constănţean are viitor. Jucătoarea de la malul mării Maria Ştirbu, calificată la Europeanul U17

363
Voleiul constănţean are viitor. Jucătoarea de la malul mării Maria Ştirbu, calificată la Europeanul U17 - fond-volei-1682342044.jpg

Articole de la același autor

Coordonatoarea de la echipa de volei feminină CSM Constanța, Maria Știrbu, s-a calificat cu naționala României U17 la Campionatul European programat în Serbia și Ungaria. Naționala sub 17 ani a României a obținut trei victorii în turneul de calificare din Georgia. Fetele se află la a doua calificare consecutivă la turneele finale, anul trecut ocupând locul 7 la Campionatul European sub 16 ani.

Echipa antrenată de Adrian Radu și de Adrian Negrei a învins cu scorul de 3-1 (25-22, 25-23, 20-25, 25-22) Israelul în ultimul meci din grupă și a terminat astfel pe primul loc în clasamentul seriei, cu maximum de victorii, 3, acesta fiind primul criteriu de departajare. În primele meciuri România U17 a dispus de Austria cu 3-0 și Georgia cu

3-1.

La reunirea lotului înaintea Turneului din Georgia, Alexia Ruci (CSM Constanța) a fost și ea prezentă în urma convocării, acum aflându-se în recuperare după o entorsă la gleznă suferită în ultimul meci din Turneul Semifinal al Diviziei A2 desfășurat cu o zi înaintea reuniunii lotului național. Din lotul României a făcut parte și constănțeanca Sara Buricea, fostă jucătoare la Constanța, actualmente la Dinamo București.

Componența naționalei României și staff-ul care a contribuit la această performanță este: Eva Vizitiu, Andreea Grigore, Maria Știrbu, Maria Coman, Sara Buricea, Ioana Criclevit, Maya Ferencik, Daria Cocan, Carla Pârv, Andreea Puică, Maria Cimbru, Daria Barbu, Catrin Ștefanov, Bianca Cucu, Adrian Radu, Alexandru Negraru, Adrian Negrei.

Această performanţă dovedeşte, încă odată, dacă mai era nevoie, că voleiul românesc şi mai ales cel constănţean nu a murit. Există echipe de juniori atât la malul mării cât şi în toată ţara, care au performanţe notabile la competiţiile la care participă.

Echipa de băieţi a Constanţei, test reuşit cu Arcada Galaţi

În prezența a câtorva sute de fani constănțeni și gălățeni, voleibaliștii de la CSM Constanța s-au testat cu campionii de la Arcada Galați în Sala Sporturilor, într-un meci amical în care cele două echipe au convenit să joace 3 seturi indiferent de rezultat. A fost 2-1 (25-17, 25-14, 22-25) pentru deținătorii titlului, care s-au verificat, la rândul lor, înainte de finala Diviziei A1.

Pentru echipa antrenată de Radu Began, au evoluat: Nejic 10p, Druță 9p, St Jean 7p, Asmarandei 6p, Vidoni 5p, Frîncu 3p, Grigore 2p, Muscină 1p, Ghimeș 1p, Gavriz libero, Arquez.

CSM Constanța va lupta pentru locul 7 cu Știința Explorări Baia Mare, după sistemul „cel mai bun în trei meciuri”, pe 29 Aprilie, 6 Mai și 13 Mai. Primul joc va fi la Baia Mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3759 secunde