Constănţeanca Andreea Ana, medaliată cu aur la Europenele de seniori U23

149
Constănţeanca Andreea Ana, medaliată cu aur la Europenele de seniori U23 - 1-1646987787.jpg

Articole de la același autor

Imnul României a răsunat în Sala Polivalentă din Plovdiv (Bulgaria), unde o sportivă constănţeană a mai scris o pagină din istoria luptelor feminine româneşti: după aurul mondial, a venit şi aurul european la seniori U23!

Astfel, luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, sportivă formată la CS Mangalia sub îndrumarea antrenorului Marian Oancea, a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de seniori U23, după ce a dominat cu autoritate categoria 55 kg, informează Federaţia Română de Lupte.

Constănţeanca a dispus, în sferturi, de suedeza Nova Ilona Bergman, iar în semifinale, a învins-o (2-1) pe turcoaica Zeynep Yetgil. În finală, Andreea a întâlnit-o pe azera Elnura Mammadova, căreia nu i-a lăsat nicio şansă la titlul continental. A fost o victorie cum nu se poate mai clară, 12-0, iar cea mai strălucitoare medalie i-a revenit amibiţioasei luptătoare din Mangalia.

„Felicitări campioanei, felicitări antrenoarei Adina Popescu, felicitări staff-ului tehnic şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei mari performanţe”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

XXX

România a mai cucerit o medalie de bronz la Europenele de la Plovdiv, prin Denis Mihai, categoria 55 kg, lupte greco-romane.

De asemenea, Roxana Căpezan (65 kg) şi Larisa Niţu (72 kg) s-au calificat în finală, iar la lupte libere, intră în scenă Ştefan Coman (65 kg) şi Krisztian Biro (74 kg).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte / United World Wrestling

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3487 secunde