Tot mai aproape de podium!

Constănţeanul Carol Popa, pe locul patru la Europenele U17 la triatlon

154
Constănţeanul Carol Popa, pe locul patru la Europenele U17 la triatlon - 1-1663658570.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai aproape de podium! Sportivul român Carol Popa, de la CSM Constanţa, a fost la doar patru secunde de titlul continental şi a terminat pe locul patru în proba de supersprint din cadrul Campionatelor Europene U17 la triatlon, competiţie desfăşurată în Franţa, la Le Baule, informează Federaţia Română de Triatlon.

Un moment emoţionant a fost pe ultimii 200 de metri, atunci când Carol Popa era în plutonul conducător, format din sportivii Tristan Douche (Franţa), Hector Tolsa (Spania) şi Brandon Pye (Marea Britanie), iar delegaţiile Croaţiei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi altor ţări strigau „Hai România!”, fiind impresionaţi de faptul că România, o ţară care, acum nu foarte multă vreme, practic nu exista pe scena acestui sport şi de faptul că a fost singura ţară din Balcani şi una dintre cele două ţări din Estul Europei, alături de Polonia, prezentă în această finală.

La CSM Constanţa, Carol Popa este antrenat de Cristian Doicescu.

Proba supersprint este olimpică, la fel ca ştafeta mixtă, o probă obiectiv pentru Federaţia Română de Triatlon la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028.

Acest rezultat a fost dublat de faptul că, pentru prima data în scurta istorie a federaţiei române, au fost trei sportivi în finala B: Ariana Chis (CS Politehnica Cluj), Amalia Singuran (ACS Trident) şi Darius Horea (CS Politehnica Cluj) - antrenori Iosif Crişan şi Gabi Constantinescu.

„Acesta este doar începutul, cel mai important lucru este faptul că lucrăm şi funcţionăm ca o echipă şi, nu în ultimul rând, am schimbat mentalitatea. Acum credem că se poate şi că nu există limite!”, a declarat antrenorul federal Iosif Crişan.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Triatlon

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1763 secunde