"Cupa Primăverii" la Kung-Fu va avea loc anul acesta în comuna Siliştea

17611

Articole de la același autor

Duminică 28.05.2023, la Centrul Cultural din comuna Siliştea, se va organiza Cupa „Primăverii” la Kung-Fu, la probele „Tuishou” şi „Erjie-Gun Fight”, la individual, pentru copii, cadeţi şi juniori, masculin şi feminin. Cupa este organizată de C.S. „Marea Neagră”, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, preşedinte prof. Dumitru Mocănaşu, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei din comuna Silştea şi al primarului Mihai Soare, care oferă suportul logistic al concursului.

La acest concurs vor participa sportivi din mai multe cluburi, din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Poarta Albă şi Siliştea.

Duminică, de la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficială, iar apoi va debuta concursul la proba „Tuishou” individual. La ora 13:00 va fi pauza de masă, iar apoi, de la ora 14:00 va avea loc concursul la proba „Erjie-Gun Fight” individual. Totul se va încheia cu festivitatea de premiere, moment în care învingătorii vor urca pe podium pentru a primi medaliile, cupele şi diplomele.

„Organizăm acest prim concurs în comuna Siliştea, unde funcţionează o secţie de Kung-Fu şi se antrenează copiii din localitate. Acestă secţie este finanţată de către Conslilul Local şi Primărie, care au pus la dispoziţie sala şi au achiziţionat mai multe tipuri de echipamente sportive, reuşind să creeze toate condiţiile pentru sportivi, pentru a se antrena, gratuit. Cele două probe, Tuishou (Mâini lipicioase) şi Erjie-Gun Fight (Bastonul cu două segmente), au o mare priză la sportivi, datorită spectaculozităţii acestora. Este primul concurs de Kung-Fu pe care îl organizăm în această localitate şi sperăm ca în viitor să organizăm şi un campionat naţional, în funcţie de evoluţia pregătirii sportivilor din această localitate şi a rezultatelor pe care le vor obţine”, a declarat primarul Mihai Soare.

Echipa din localitatea Siliştea este pregătită de Cristian Timofte, instructor de Kung-Fu, centura neagră 1 Duan, care a reuşit în cîteva luni de zile să pregătească o grupă de sportivi, dintre care unii foarte talentaţi şi pe care sperăm să îi avem la lotul naţional.

Intrarea la această cupă este liberă! Organizatorii aduc mulţumiri pentru efort şi sprijinul total, conducerii Consliului Local şi Primăriei Siliştea, primarului Mihai Soare şi consilierului local, Alexandru Ionaşcu.

Kung-Fu este un sport extrem de spectaculos care nu este foarte bine cunoscut în România, însă prin aceste concursuri, organizatorii vor să dezvolte această ramură.

Este o disciplină doar pentru autoapărare şi nu pentru violenţă. Sportivii care vor participa la concursul de la Siliştea vor da tot ce pot pentru a cuceri cele mai înalte trepte ale podiumului şi pentru a arăta lumii că acest sport merită stima tuturor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5874 secunde