Deschideți porțile către sport! Baschetul a cucerit Școala nr. 12

535
Deschideți porțile către sport! Baschetul a cucerit Școala nr. 12 - deschide-1475685508.jpg

Articole de la același autor

Dezvoltarea sportului la nivel local este influențat în prezent de către autoritățile publice locale, instituțiile de specialitate, cluburile sportive, grupurile de inițiativă și organizațiile nonguvernamentale de tineret. Tinerii pot practica în general sportul în cadrul cluburilor sportive din oraș, iar tinerii studenți și liceeni, în cadrul orelor de sport conform programei școlare. 


Una din problemele de la nivel local o reprezintă lipsa infrastructurii necesare practicării sportului. În cadrul școlilor din Constanța, nu există întotdeauna o sală de sport funcțională astfel încât elevii să își poată desfășura orele de educație fizică în condiții optime, nu există echipamente și aparate sportive adecvate folosirii de către tineri. Problema există și în cadrul cluburilor sportive, astfel că interesul copiilor de a face sport scade din ce în ce mai mult. În vederea soluționării acestei probleme, în cazul anumitor ramuri de sport s-a trecut la colaborarea cu mediul privat. 


Asociația Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor amena-jează, în aceste zile, terenurile de baschet ce aparțin Școlii Gimnaziale nr. 12 "B. P. Hașdeu" Constanța, cu o suprafață specială, precum și cu panouri de baschet. 


"Este evident faptul că, în țara noastră, atât adulții, cât și copiii sunt din ce în ce mai sedentari. Copiii au descoperit și îmbrățișat tabletele, telefoanele și în general ecranele, și de aceea nu mai fac mișcare. În acest context, Asociația Terra Semper Fidelis propune amenajarea și deschiderea curților școlii pentru copii, astfel încât aceștia să poată face mișcare după orele de școală. Curțile școlilor, unde copiii pot juca fotbal sau pot arunca o minge la coș, sunt cel mai adesea închise, pentru că șefii unităților școlare se tem de distrugeri sau de eventuale acte de violență pentru care ar putea fi trași la răspun-dere. Un stil de viață sănătos prin sport se deprinde de la cele mai mici vârste. Școala este a comunității și ea trebuie să servească elevilor", a declarat președintele Asociației Terra Semper Fidelis, Andrei Talpeș. 


Consiliul Județean Constanța dispune de un program de fonduri nerambursabile de aproximativ 2,5 milioane de lei, bani care pot fi atrași de către oamenii bine-intenționați prin proiecte inteligente pentru comunitate. Asociația Terra Semper Fidelis nu se va opri aici, iar alături de Consiliul Județean Constanța, va continua promovarea sportului de masă în județ, activitate ce poate insufla tinerilor o mentalitate sănătoasă de învingători. 


"Cu siguranță, nu ne vom opri aici! Miercuri, alături de jucătorii de baschet de la BC Athletic, am disputat o partidă amicală în compania elevilor de la Școala nr.12. Pe viitor, ne gândim să extindem această campanie în mai multe școli și licee din Constanța, unde să nu ne axăm doar pe baschet. Vom inaugura și spații de volei, handbal sau fotbal, sporturi care au făcut cinste de-a lungul timpului orașului de la malul mării", a conchis Andrei Talpeș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde