Doliu în fotbalul mondial! A murit o legendă a sportului! "Real Madrid regretă profund decesul"

307
Doliu în fotbalul mondial! A murit o legendă a sportului!

Articole de la același autor

Amancio Amaro fost jucător și președinte de onoare al lui Real Madrid, a murit marți la vârsta de 83 de ani, potrivit clubului.
Amancio a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui Real Madrid. De numele lui se leagă celebra anecdotă cu Alfredo di Stefano, scrie stiripesurse.ro


Când a ajuns la Real Madrid, spaniolul s-a dus la Alfredo di Stefano și i-a cerut un tricou. Acesta i l-a dat, dar tricoul era alb. ”Ca să primești unul cu siglă trebuie să alergi pentru Real Madrid”, i-a spus Di Stefano.


Real Madrid a transmis un comunicat prin care anunță moartea lui Amancio Amaro.


”Real Madrid C. F., președintele și Consiliul de Administrație regretă profund decesul lui Amancio Amaro, președinte de onoare al Real Madrid și una dintre marile legende ale clubului nostru și ale fotbalului mondial.


Real Madrid dorește să își exprime condoleanțele și afecțiunea față de soția sa Consuelo, copiii săi Óscar, Belén, Amancio, Patricia, Marcos și Claudia, fratele său Juan Carlos, nepoții săi și toate rudele, colegii și apropiații săi.


Amancio s-a alăturat echipei Real Madrid în 1962, de la Deportivo de La Coruña, și a jucat pentru clubul nostru timp de paisprezece sezoane, până în 1976. El a fost întotdeauna un exemplu pentru Real Madrid și pentru întreaga lume a sportului.


În 1966, a câștigat cea de-a șasea Cupă Europeană pentru Real Madrid, pe stadionul Heysel din Bruxelles, într-o finală istorică în care a marcat primul gol pentru echipa noastră, învingând Partizan Belgrad.


Pe lângă Cupa Europeană din 1966, Amancio a câștigat 9 titluri de campion al Spaniei și 3 Cupe ale Spaniei cu Real Madrid. Ca jucător la Real Madrid a jucat 471 de meciuri, a marcat 155 de goluri și a fost cel mai bun marcator din La Liga în două rânduri.


A fost selecționat de 42 de ori și a câștigat primul său Campionat European cu naționala Spaniei în 1964, pe stadionul Santiago Bernabéu. Amancio a fost, de asemenea, membru al echipei de la Cupa Mondială FIFA care a jucat împotriva Braziliei pe stadionul Maracana în 1968.


Împreună cu Paco Gento, Amancio a condus echipa Real Madrid care a câștigat cinci Cupe Europene consecutive și reprezintă valorile care au forjat istoria clubului nostru.


În calitate de antrenor, Amancio a reușit marea performanță de a câștiga campionatul diviziei secunde cu Castilla în 1984, singura echipă subsidiară a unui club de fotbal spaniol care a reușit acest lucru până în prezent. Cu Amancio ca antrenor, s-a forjat una dintre cele mai importante generații de jucători tineri din istoria noastră: Quinta del Buitre.


Amancio Amaro a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Va rămâne în amintirea tuturor madridistas și a tuturor fanilor fotbalului ca unul dintre marile mituri ale acestui sport.


Real Madrid transmite condoleanțe tuturor madridistas. Fie ca el să se odihnească în pace”, arată un comunicat al celor de la Real Madrid.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2552 secunde