Doliu în voleiul românesc. A încetat din viaţă profesorul Mugur Niculescu

396
Doliu în voleiul românesc. A încetat din viaţă profesorul Mugur Niculescu - 1-1674046586.jpg

Articole de la același autor

O nouă veste tristă îndoliază voleiul românesc: prof. univ. dr. Mugur Niculescu a încetat din viață, la vârsta de 77 de ani.

De numele său se leagă perioada de glorie a voleiului feminin piteștean, la Dacia Pitești, dar și câteva dintre cele mai notabile performanțe ale naționalelor feminine. Selecționer al lotului de junioare în perioada 1982 - 1988, Mugur Niculescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 1988, disputat în Italia. De asemenea, a condus în două mandate naționala de volei senioare a României (1987-1988 și 1996-2000), calificând-o în mai multe rânduri la turneele finale ale Campionatelor Europene.

La nivelul echipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formațiile din Pitești, dar și Rapidul, cu care a terminat pe locul trei în 1990, în Cupa CEV.

În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a, informează Federaţia Română de Volei.

În paralel cu cariera sportivă, profesorul Mugur Niculescu a avut și o prodigioasă activitate academică. Absolvent al IEFS București în 1971, a activat în cadrul Universității din Pitești, fiind decanul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din anul 2004. De asemenea, ani la rând a fost conducător de doctorat.

De-a lungul activității sale academice, a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Pe parcursul activităţii, a mai îndeplinit şi următoarele funcţii: prodecan (2000-2004); vicepreşedinte al Consiliului Universitar de cercetare ştiinţifică în Educaţie Fizică şi Sport (2006); membru al Consiliului Ştiinţei Sportului din România; membru al comisiei de psihologie, ştiinţele educaţiei şi educaţie fizică şi sport, din subordinea Consiliului naţional de atestarea titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare.

Foto: Facebook / Julien Leonard Fleancu 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1183 secunde