Voleibalista constănţeană Alexia Ruci, prima convocare la naţionala U17 a României

207
Voleibalista constănţeană Alexia Ruci, prima convocare la naţionala U17 a României - 11-1674027713.jpg

Articole de la același autor

La nici 15 ani împliniţi, voleibalista constănţeană Alexia Ruci face pasul spre naţionala de junioare U17 a României. Cu antrenorii Adrian Radu şi Adrian Negrei pe banca tehnică, selecţionata tricoloră încearcă să treacă de precalificările turneului final european 2023.

Alături de Alexia Ruci, o altă jucătoare de la CSM Constanţa a fost convocată în stagiul de pregătire de la Izvorani, premergător turneului din Turcia: Nicole Toma (de vârstă mai mică decât Alexia Ruci). Cele două sportive sunt antrenate la echipa de pe litoral de Bianca Ioana Cojocaru, Vanesa Deşliu, Florin Voinea şi Radu Began.

Turneul de precalificare zonal al Campionatului European feminin 2023 are loc, în perioada 18-22 Ianuarie, în capitala Turcia, Ankara, unde şapte echipe, împărţite în două grupe, ţintesc calificarea în faza următoare.

România este repartizată în Grupa B, alături de Bulgaria, Kosovo şi Rep. Moldova, iar în Grupa A evoluează Turcia, Grecia şi Muntenegru.

Meciurile din fazele finale ale turneului din Turcia vor avea loc în zilele de 21 şi 22 ianuarie.

Câştigătoarele turneelor zonale (feminin şi masculin) se vor califica în faza finală a Campionatului European U17 2023, iar din competiţia feminină, alte patru echipe cel mai bine clasate vor avansa în a doua fază a calificărilor.

Campionatul European U17 se va desfăşura în Serbia, la Vrnjacka Banja, şi Ungaria, la Bekescsaba, în perioada 11-22 iulie.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Volei

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde