Drama unei campioane a Constanței și a Europei! DACĂ VA MAI CONCURA, VA AJUNGE LA CUȚIT!

1926
2
Drama unei campioane a Constanței și a Europei! DACĂ VA MAI CONCURA, VA AJUNGE LA CUȚIT! - halterevaloare-1368649590.jpg
Una dintre cele mai potente sportive ale Constanței, halterofila Ionela Broască, elevă în clasa a 12-a la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", se confruntă cu o situație dramatică. Vicecampioană europeană și multiplă campioană națională, sportiva în vârstă de 18 ani a primit, recent, un verdict medical care-i taie tot elanul. Ea a fost diagnosticată cu hernie de disc și va trebui să renunțe la haltere pentru a nu ajunge pe masa de operație. 


După abandonul multiplei campioane europene Laura Pricop, halterele constănțene au mai primit o lovitură: Ionela Broască, sportivă de perspectivă care doar ce a împlinit, în martie, vârsta de 18 ani, nu va mai putea să concureze datorită problemelor de la coloană. La sfârșitul lunii trecute, constănțeanca a acuzat dureri în zona lombară, imediat după participarea la Naționalele de haltere pentru tineret și, îngrijorată de situație, a efectuat un RMN pentru a afla gravitatea problemei. Verdictul medicilor nu a fost unul ușor de digerat, Ionela fiind diagnosticată cu hernie de disc. Un rezultat care nu îi mai permite vice-campioanei europene să concureze în competițiile de haltere. 


Antrenorul sportivei, Angheluș Beșleagă s-a declarat foarte afectat de situație, el fiind caracterizat ca o persoană care pune mult suflet în munca pe care o desfășoară cu tinerii de la LPS și CS Farul. "Mă lovește ghinionul unul după altul. Nu cred că va mai face haltere. Îmi pare foarte rău, dar asta ne-au spus doctorii. Nu este de operat, dar nu vrem să-i mai riscăm sănătatea. Doctorii au spus că dacă va mai continua să participe, va ajunge la cuțit", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Angheluș Beșleagă.


Șanse de recuperare


Totuși, chiar și cu această afecțiune, șanse de recuperare sunt pentru sportiva care a adus cinci medalii naționale Constanței. Dorința Ionelei Broască și a antrenorului acesteia este să continue în haltere, însă numai în cazul în care se va recupera. "Medicii ne-au recomandat recuperare prin fizioterapie. Trebuie să îi găsesc un program bun pe la o stațiune balneară. Nu ne dăm bătuți, pentru că vrem să continuăm, dar nici nu putem să ne riscăm să-i afectăm sănătatea. Om vedea ce putem face", ne-a mai spus Beșleagă. Dacă Broască va fi, cel puțin pentru o perioadă, indisponibilă, halterele constănțene vor avea pe cine să se bazeze. 


O altă sportivă de valoare, Georgiana Dudoglu se pregătește în continuare și este în cărți pentru Campionatul European, unde își dorește să atace titlul de campioană. Ea se află, în prezent, la București, alături de lotul celor de la LPS "Nicolae Rotaru" și CS Farul, la Campionatul Național de juniori, tur calificări și Cupa României, unde a obținut medalia de argint la categoria 48 kg, rezultat remarcabil, ținând cont că a participat la o greutate mai mare decât cea obișnuită, de 44 kg. La stilul smuls, a ridicat 55 kg, iar la aruncat - 78 kg. Astăzi, vor mai concura Mariana Dumitrache (CS Farul, cat. 63 kg), Alexandra Dumitrescu (LPS, cat. 69 kg) și Maria Dăineanu (CS Farul, cat. +75 kg). 


Comentează știrea

adi
16 mai 2013
normal

A distrus un corp tanar, in dezvoltare, de fata, cu un sport cretin...acuma jale mare ca nu mai poate concura... se mira ??

FARUL
16 mai 2013
MITING

Comunicat de presă Asociația Suporterilor F.C. Farul Constanța anunță organizarea în data de 17 mai, ora 18:45, în fața Tribunei oficiale a Stadionului "Farul", a următoarei acțiuni de sensibilizare a autorităților locale în vederea salvării de la desființare a clubului fanion al Dobrogei. Cu toate că media de spectatori la meciurile de pe teren propriu ale Farului se situează în jurul cifrei de 400 de persoane, sperăm ca vineri să putem depăși această cifră. Deși am primit în urma acțiunilor noastre anterioare mai multe promisiuni în sensul rezolvării problemelor cu care se confruntă în acest moment Farul, considerăm că este momentul să se treacă și la fapte. Tocmai de aceea intenționăm să continuăm acțiunile de acest tip și nu numai. Dorim să invităm toți constănțenii să ni se alăture nu doar la mitingul organizat vineri, dar mai ales în deplasarea de la Slobozia, unde Farul are șansa de a obține punctele care ar îndepărta-o decisiv de zona retrogradării. Membrii asociației vor efectua deplasarea cu mașinile personale, cu microbuze închiriate și poate chiar și cu trenul. Ne dorim să fim cât mai mulți atât vineri, cât și sâmbătă, pentru a demonstra – dacă mai era nevoie – cât de iubită este FARUL! Suntem conștienți însă de faptul că în cazul pronunțării falimentului în data de 03.06.2013, toate aceste eforturi vor fi fost în van. De aceea, dorim să subliniem încă o dată importanța trecerii la acțiune! Eventuala achitare a sumelor restante până la termenul de judecată, credem că ar putea schimba verdictul inițial cu privire la instituirea procedurii de faliment. În încheiere, am dori să subliniem un aspect pe care constănțenii nu îl conștientizează încă: sigura șansă de a mai vedea fotbal la Constanța este FARUL. Dacă echipa d-lui Hagi se va menține în Liga 1, va disputa meciurile de acasă la Ploiești sau la Giurgiu. Deci, salvarea Farului ar asigura continuarea istoriei fotbalului constănțean, istorie ce se întinde pe mai bine de 90 de ani! Nu vom renunța atât timp cât mai există o șansă. F.C. Farul merită mai mult! ÎMPREUNĂ SALVĂM FARUL! A.S.F.C.F.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2716 secunde