Bogdan Țîru, căpitanul naționalei de fotbal U19 a României:

"E un sentiment foarte frumos să bați Italia"

459

Articole de la același autor

Bogdan Țîru, căpitanul naționalei de fotbal U19 a României, care s-a calificat la Turul de Elită, ultima fază înaintea turneului final al Campionatului European din 2012, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că îi mulțumește selecționerului Ovidiu Stângă pentru faptul că a avut încredere în el și l-a desemnat să poarte banderola.
"A fost un moment dificil pentru mine, mai ales că sunt cel mai mic de la lot, însă probabil că evoluțiile mele l-au determinat pe antrenor să facă această alegere", a declarat Țîru, care consideră că Italia a fost cel mai puternic adversar întâlnit la acest turneu: "Toate echipele întâlnite au fost tari, însă Italia mi s-a părut cel mai puternic adversar. Este un sentiment frumos să câștigi împotriva Italiei, mai ales că am aflat că ultimul succes românesc împotriva italienilor într-un meci oficial, la toate nivelurile, a fost în 1983".
Bogdan Țîru consideră că un mare atu este faptul că nucleul lotului provine de la Academia "Gheorghe Hagi": "Când mai mulți jucători provin de la același club, echipa câștigă omogenitate. Contează mult să-și cunoști foarte bine coechipierii, atât în teren, cât și în afara lui".
Clasându-se pe primul loc la turneul din Suedia, după două victorii (2-1 cu Italia, 3-0 cu Azerbaidjan) și o remiză (0-0 cu Suedia), tricolorii s-au calificat la Turul de Elită.
"La turneul din Suedia, ne-a însoțit și Ștefan Iovan, care ne-a spus să ne pregătim în continuare foarte bine, pentru că foarte curând, doi-trei jucători din lotul Under 19 vor fi convocați la lotul de tineret. Cu toții ne dorim să ajungem să evoluăm pentru echipa națională de seniori, însă următorul pas trebuie să fie lotul de tineret, iar eu îmi doresc mult să ajung acolo", a explicat Țîru.

Alături de Țîru, din lotul României mai fac parte Alexandru Buzbuchi, George Șerban, Ionuț Puțanu și Cristian Gavra, toți juniori republicani A ai Academiei Hagi, unde sunt pregătiți de Cristian Cămui.
"Meritul este doar al lor pentru ceea ce au realizat. Atâta timp cât se pregătesc foarte bine, este normal să vină și convocările. Încet-încet, Academia Hagi își atinge obiectivele, anume de a da câți mai mulți jucători loturilor naționale. Avem jucători convocați la fiecare reprezentativă, fapt ce dovedește că se lucrează foarte bine. Speranțele noastre nu se opresc la nivelul convocărilor, ci ne dorim ca și rezultatele înregistrate de loturile naționale să fie pe măsura așteptărilor", a declarat Cămui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5272 secunde