Elisabeta Lipă: „La Campionatele Europene nu punem accentul pe medalii, ci pe echipaje”

230
Elisabeta Lipă: „La Campionatele Europene nu punem accentul pe medalii, ci pe echipaje” - lipa-1684828200.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că la Campionatele Europene de la Bled, din Slovenia, România nu va pune accentul pe medalii, ci pe testarea componenţelor celor mai valoroase echipaje, în perspectiva calificărilor din acest an pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

„Miercuri avem plecarea către Campionatele Europene de seniori. Avem 12 echipaje, vom vedea acolo, când începe competiţia, cum stau lucrurile, pentru că sunt sportivi care vor dubla şi în funcţie şi de evoluţia lor, după fiecare şedinţă tehnică, antrenorii au posibilitatea să înscrie, să schimbe, să retragă, pentru că ăsta este apanajul lor. Avem nişte formule de start care să ne spună cum stăm vizavi de adversarii noştri, pentru că, după cum ştiţi, anul acesta este anul calificărilor. Nu doar al participării la un campionat european şi mondial sau la o cupă mondială, ci testăm tot felul de echipaje, tocmai ca la Paris să ne prezentăm cel mai bine şi să găsim formulele cele mai bune prin sportivii noştri. La acest Campionat European accentul noi nu l-am pus pe medalii în mod deosebit, ci pe echipaje. Chiar este un test, nu s-a făcut nimic special în programul lor de pregătire, tocmai ca la Campionatele Mondiale să prezentăm cea mai bună variantă a lor, pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Lipă.

Ea nu exclude însă ca România, cu lotul pe care îl are la dispoziţie, să egaleze performanţa de anul trecut, când a cucerit 5 medalii de aur şi 3 de bronz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6745 secunde